Se alle arrangementer

Afstemningen i Zone 2 og de glemte sydslesvigere

Foredrag

Mogens Rostgaard Nissen, arkiv- og forskningsleder ved Dansk Centralbibliotek Bibliotek i Flensborg, giver sine spændende bud på afstemningen 14. marts 1920, og om Sydslesvig og de dansksindede, der ikke blev en del af Danmark.

Genforeningen i 1920 er en af de vigtigste begivenheder i den nyere Danmarkshistorie. I Danmark fejres Genforeningen som noget entydigt positivt, men de dansksindede i Sydslesvig følte sig svigtet og ladt tilbage.

Foredraget drejer sig om, hvordan mindretallet blev etableret i årene efter Genforeningen, og hvordan det var at leve som mindretal i Tyskland og stadig bevare håbet om en dag at komme hjem til Danmark.

Tidligere har vi ikke bedt om tilmeldinger til arrangementerne. Men da vi ikke ved, om der i perioder vil være begrænsninger til indendørs arrangementer, vil vi bede om at du, for ikke at gå forgæves, tilmelder dig på mail eller telefon til formanden.