Se alle arrangementer

Fra dødt til levende monument- En fortælling om genforeningsstenene

Obs: Udsat grundet Covid-19

Niells Schou, cand. mag. i historie og formand for Grænseforeningen på Samsø samt senior-projektmedarbejder på Grænseforeningens hovedkontor i København fortæller om genforeningsstenene ’Fra dødt til levende monument’.

Niells Schou fortæller om genforeningstidens interesse for at sætte monumenter, om mindekultur, hvorfor stenene er blevet fredet som et samlet monument, om hvordan man kan aktualisere genforeningssten i sit lokalmiljø m.v.

Niells Schou, som er historiker emeritus, har i mange år været gymnasielærer ved Solrød Gymnasium og lærebogsforfatter. I Grænseforeningens regi arbejder Niells Schou primært med undervisningssite som ietGrænseland.dk og endvidere er Niells Schou redaktør af sitet genforeningssten.dk.

Efter foredraget er der sandwish (indpakket) og vin og vand.

Der vil være håndsprit på bordene. Deltagerne opfordres til at blive siddende fra start til slut, sådan som coronareglerne påbyder.