Se alle arrangementer

Pernille Juhl - Genforeningen

Pernille Juhl og fortæller om sin bog 'Genforening' . Bogen handler om ildsjælen H. P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Han var udpræget familiemenneske og gjorde sin indflydelse gældende som journalist, redaktør, politiker og i en kort periode tilmed som minister. Allerede fra sin pure ungdom i midten af 1880'erne startede H. P. Hanssen en nationalitetskamp for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Han opnåede mange positive resultater inden genforeningen i 1920, som havde stor indflydelse på mange hårdtplagede nordslesvigeres liv, hvor myndighedschikane og forfølgelse var en del af dagligdagen. I foredraget hører vi om vigtige historiske begivenheder op til og under genforeningen samt om bogens tilblivelse, herunder forfatterens researcharbejde.