Se alle arrangementer

Foredrag med Christian Davidsen

Foredraget er flyttet til d. 3. maj pga. Corona-situationen.

Hans Christian Davidsen er kulturredaktør på Flensborg Avis og har beskæftiget sig med Emil Noldes kunst gennem mere end 25 år. Han er forfatter til bogen Nolde - Maleren der trådte ved siden af, der udkom på Politikens Forlag i efteråret 2021.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Glostrup Bibliotek

Pris: 30 kr. / 20 kr. for medl. af Grænseforeningen Københavns Vestegn
Sted: Glostrup Bibliotek
 

Efter 1945 blev Emil Nolde fejlagtigt fremstillet som et offer for nationalsocialismen. Det var en offerfortælling, som han selv byggede fundamentet til, men som efterkrigstidens tyske politikere, forfattere, kunstkritikere og museumsfolk gav yderligere næring til. Fortællingen holder ikke længere. Nolde var ikke blot medlem af nazistpartiet, han havde også antisemitiske synspunkter.

Så hvad skal vi stille op med Noldes kunst? Hvorfor har vi ofte vanskeligt ved at skille mennesket og kunstneren fra hinanden?

Foredraget holdes af Hans Christian Davidsen, som er kulturredaktør på Flensborg Avis og har beskæftiget sig med Emil Noldes kunst gennem mere end 25 år. Han er forfatter til bogen Nolde - Maleren der trådte ved siden af, der udkom på Politikens Forlag i efteråret 2021.

Pris: 30 kr. / 20 for medl. af biblioteksklubberne. Billetter fra mandag 3. januar
Sted: Glostrup Bibliotek
Arr. i samarbejde med Grænseforeningen Københavns Vestegn