Folkefest i Jelling

Kom til folkefest i Jelling 24.-25. april 2020 i anledning af 100-året for Genforeningen.

Folkefesten i Jellings logo

Jelling er mest kendt for Jellingestenene. I 2020 afholdes Folkefesten i Jelling i anledning af Genforeningen.

Foto: Folkefesten i Jelling

”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” bliver overskriften, når Folkefesten i Jelling afholdes 24. og 25. april 2020.

Folkefesten i Jelling bliver en nyfortolkning af de folkefester, der var populære i Jelling både før og efter 1920, og vil have særligt fokus på oplysning og underholdning til børn og unge. Derudover vil et debatarrangement med overskriften ”Grænsebegreb under forandring” finde sted. Projektet er støttet af Kulturministeriets og Folketingets Genforeningspulje 2020 med 200.000 kroner. Samarbejdspartnere er Vejle Kommune, det lokale museum Kongernes Jelling, UCL-Jelling/HistorieLab, Brandbjerg Højskole, VejleMuseerne, Jelling Lokalhistoriske Arkiv samt Jelling Musikfestival.