Genforeningsrose markerer Genforeningen

Grænseforeningen har lanceret ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920.

Genforeningsrosen er hvid med sart rosa midte.

Foto: RosesForever

En ny rose, der har fået navnet Genforeningsrosen, er på poetisk vis med til at fortælle historien om 100-året for Genforeningen. Rosen, der blev lanceret 2. april 2020, kan købes i havecentre rundt omkring i Danmark. En del af overskuddet går til Anne-Marie og Viggo Bønnerups Fond, der støtter unge sydslesvigers efterskoleophold i Danmark. På den måde er Genforeningsrosen med til at styrke båndene mellem nye generationer i det danske mindretal i Sydslesvig og i Danmark. Rosen er hvid med en sart rosa midte og et tæt bunddække og er skabt af rosenforædler Rosa Eskelund.

Genforeningsrosen er pt. udsolgt, men den vil igen kunne købes i havecentre rundt omkring i Danmark fra efteråret 2020.

Hella Joof har fået fingrene i den nye Genforeningsrose.