Mindretalsunge på højskole i grænselandet

Unge med relation til eller interesse for mindretal inviteres på højskole i det dansk-tyske grænseland i anledning af Genforeningen 2020. Højskoleopholdet er udskudt til foråret 2022 på grund af coronakrisen

Deltagere ved et Minority Lab i Transylvanien, Rumænien, i forbindelse med Minority Changemaker Programme

Mindretalsunge fra hele Europa mødes på Jaruplund Højskole i 2020. Her er nogle af dem samlet i Palace of Culture i Targu Mures, Rumænien, i 2019.

Foto: Bereczki Zsolt

Fra den 28. marts til 26. juni 2020 skulle europæiske unge i det dansk-tyske grænseland have  været samlet på Jaruplund Højskole på et 13 ugers langt højskolekursus, Minority Changemaker Programme. Højskolekurset er udskudt til 27. marts til 24. juni 2022 på grund af coronakrisen.

Højskoleopholdet er blevet til i et samarbejde mellem Grænseforeningen, Syddansk Universitet og den europæiske mindretalsorganisation Youth of European Nationalities (YEN).

Kurset giver ECTS- point og giver unge europæere indsigt i mindretalsspørgsmål som en vej til at skabe et stærkere Europa. Interesserede kan henvende sig til projektleder Maria Strøm, Grænseforeningen, ms@graenseforeningen.dk.