Gå til leksikonoversigt

Nissen, Arndt Georg, 1907-1979, sønderjysk kunstner

Personer

A.G. Nissen blev født i Rinkenæs ved Flensborg Fjord. Hans forældre var kunstnerne Anton og Maria Nissen, der begge var medlemmer af kunstnergruppen Egernsund-malerne, der var samtidig med Skagensmalerne. Allerede i en ung alder viste "Age", som han blev kaldt, kunstneriske anlæg.

Fra 1922 til 1925 var A.G. Nissen i lære som litograf hos firmaet August Westphalen i Flensborg. Af boet fremgår, at A.G. Nissen udfærdigede talrige oplæg til reklamer for regionale virksomheder. Han skabte blandt andet Fuglsang-bryggeriets logo.

Efterfølgende studerede A.G. Nissen fra 1933 ved kunstakademierne i München og Berlin, hvorefter han arbejder freelance som maler og grafiker.

I 1941 vendte han tilbage til fødehjemmet ved Flensborg Fjord. Som medlem af det tyske mindretal blev han i 1945 interneret i Fårhuslejren. Efter løsladelsen begyndt han en produktion af kunsthåndværk og som underviser.

Indtil sin død deltog han som lidenskabelig sejler i mange togter til udlandet. Hans begejstring for sejlsporten afspejles i mange af hans værker: maritime motiver, ofte udført med få penselstrøg.

Arndt Georg Nissen døde i 1979. Hans bo er overgivet til Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg.