Gå til leksikonoversigt

Sønderjyllands Symfoniorkester

Personer

Orkestret blev oprettet som amatørsymfoniorkester af organist Haakon Elmer i 1936 og omdannet i 1941 til Sønderborg Symfoniske Orkester. I 1946 blev den selvejende institution Sønderjyllands Symfoniorkester grundlagt med 40 lønnede musikere. Orkesteret blev i 1963 udnævnt til landsdelsorkester.

Sønderjyllands Symfoniorkester er et turnerende landsdelsorkester med 65 fastansatte musikere (2011). Orkestret spiller vedsymfonikoncerter, kirke-, skole-, gymnasium- og familie- koncerter, bl.a. sammen med Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester, amatørkor og gymnasiekor fra hele regionen. Det medvirker også, når Den Jyske Opera har forestillinger i landsdelen. Filharmonisk. Kor blev oprettet 2003. Orkestret havde fra 1977 til huse i Musikhuset i Sønderborg og fik i 2006 hjemsted på Alsion, hvor koncertsalen er indrettet efter symfoniorkesterets behov.

Læs også artiklen "Musikliv i Sønderjylland"

Af Elsemarie Dam-Jensen i Sønderjylland A-Å, red. af Inge Adriansen, Elsemarie Dam Jensen og Lennart S. Madsen. Aabenraa: Historisk Samfund for Sønderjylland, 2011.

Litteratur:

www.sdjsymfoni.dk