Gå til leksikonoversigt

Tønningbørn på ferierejse 1947

Lærer: "En herlig rejse sammen med glade børn, der havde haft det godt i fem uger i Danmark, og som nu rejste tilbage med alt det, de kunne slæbe af mad og tøj, som de havde fået. Der brød en jubel løs fra børnene, da der på stationen i Padborg blev delt små dannebrogsflag ud, som de måtte tage med hjem. En dreng havde fire høns med sig i en trækasse."

Elever: "Det var en meget fin rejse med toget: Vi så mange store byer, marker, kornet og altid så vi vort Dannebrog. Vi lærte rigtig Danmark at kende. I Aarhus fik jeg den første ispind, den smagte så godt, at jeg straks købte den anden. Da vi endelig var i Laurbjerg, var jeg så tørstig og sulten, at jeg straks fik noget at spise. Og den nächste morgen, da jeg vågnede i min danske seng, så var jeg så lykkelig! at jeg i et nu åbnede vinduet, og den fineste duft og luft kom ind i mit værelse. Det var en rigtig Danske-morgen. Vi havde en stor have med mange træer, planter og blomster. Hver morgen hang vi Dannebrog ud, så måtte jeg gerne hjælpe." ...

"Da vi kørte hjem fra Danmark,, havde jeg en stor koffer og en stor pakke, da fik jeg også en kjole og andre ting, og fra mine plejeforældre fik jeg så mange ting jeg kunne ikke bære det, den var saa tung."

Kilde: Uffe-Skolen i Tønning, 1947, skolestile og dagbog.