Skolekonkurrence: Genforen dit fællesskab

Lav en film, podcast eller lignende, og deltag i Grænseforeningens skolekonkurrence, der sætter fokus på vigtigheden af de nære og grænseoverskridende fællesskaber. Konkurrencen er for alle i 7.-8. klasse.

Grænseforeningens skolekonkurrence giver elever mulighed for at arbejde innovativt, udvise kreativitet og bruge deres viden til noget konkret.

Illustration: NP

Grænseforeningen arrangerer i efteråret 2021 skolekonkurrencen "Genforen dit fællesskab", der er sætter fokus på, hvordan vi igen kan styrkes vores fællesskaber, både de nære og grænseoverskridende.

Alle 7.-8. klasser i Danmark og i de danske skoler i Sydslesvig kan tilmelde sig konkurrencen. Tilmeldingsfristen er 23. august (du finder tilmeldingsblanketten nederst på siden).

Deadline for opgavebesvarelse er 1. oktober (besvarelse sendes til gv@graenseforeningen.dk).

De bedste besvarelser belønnes med følgende præmier:

1. Lejrtur til Sydslesvig med 4 overnatning
  2. Lejrtur til Sydslesvig med 3 overnatninger
  3. Spillet ”Lige til grænsen” – et eksemplar til alle i klassen
  4. Hoodie ”Danskerne findes i mange modeller” – et eksemplar til alle i klassen
  5. Fem fodbolde

Lejrturen til Sydslesvig kan afvikles fra januar 2022. Det konkrete tidspunkt aftales med lejrskolestedet Christianslyst. Lejrturen indeholder transport, overnatning, forplejning og program i det omfang, det ønskes.

Konkurrencen er støttet af Folketingets Sydslesvigudvalg.

Herunder kan du tilmelde din skole til Grænseforeningens skoletilbud.

På første side bedes du indtaste kontaktlærens oplysninger.
Oplysninger om skolen skrives ind på side 2, sammen med oplysninger om klassen og det ønskede undervisningstilbud.