Tilbage til nyhedsliste

Unge sydslesvigere vil arbejde i Danmark

25. april 2017

De fleste af de unge sydslesvigere, der studerer i Danmark, vil også gerne arbejde i Danmark bagefter.

Det fremgår af en undersøgelse, som Sydslesvigsk Forening (SSF) står bag, og som konsulentvirksomheden Moos-Bjerre & Lange har udarbejdet: ”Sydslesvigs bidrag til Danmark”.

En af dem er 22-årige Julie Hansen, der er fra Flensborg og læser medicin i København.

”Jeg vil helt sikkert arbejde i Danmark de første år. Det er her, jeg tager min uddannelse, lærer systemet at kende og skaber netværk, og jeg vil gerne finde ud af, hvordan arbejdsforholdene er. På sigt kan det dog godt være, jeg tager til Tyskland, for der er flere store sygehuse og flere muligheder”, siger hun i et interview i seneste nummer af magasinet Grænsen, der har temaet ”Sydslesvigere i Danmark”.

Ifølge undersøgelsen bliver en sydslesviger, der har gennemført en videregående undersøgelse i landet, gennemsnitligt i Danmark i 15 år efter endt uddannelse. 80 procent af unge sydslesvigere i Danmark, angiver, at deres danske uddannelse får dem til at søge arbejde i Danmark.

Ifølge undersøgelsen fra Moos-Bjerre & Lange høster Danmark et nettobidrag på 226 millioner kroner fra det danske mindretal. Beregningen bygger på de sydslesvigere, der tager til Danmark for at uddanne sig. Ifølge undersøgelsen gennemfører 119 sydslesvigere hvert år en videregående uddannelse i Danmark og bliver gennemsnitligt i landet i 15 år.

Læs hele interviewet med unge sydslesvigere her.

Læs magasinet Grænsen nr. 2/2017.