Tilbage til nyhedsliste

Mirco Reimer-Elster er ny formand for Grænseforeningen

27. april 2024

Sydslesvigske Mirco Reimer-Elster er ved Grænseforeningens Sendemandsmøde lørdag den 27. april blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Mirco Reimer-Elster er ny formand for Grænseforeningen. Han afløser Peter Skov-Jakobsen, der havde valgt ikke at genopstille efter fire år på posten.

Mirco Reimer-Elster er ny formand for Grænseforeningen. Han afløser Peter Skov-Jakobsen, der havde valgt ikke at genopstille efter fire år på posten.

Foto: Alexander Leicht Rygaard/Grænseforeningen

Mirco Reimer-Elster er lørdag den 27. april blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Han efterfølger Peter Skov-Jakobsen, der har været formand siden oktober 2020. Mirco Reimer-Elster var eneste formandskandidat.

Valget fandt sted ved Grænseforeningens Sendemandsmøde i Messe C, Fredericia.

”Det er en kreds, der slutter for mig i dag. Jeg er opvokset i Sydslesvig, og det er mine tyske forældres valg om at sende mig i dansk børnehave, som gjorde mig til en del af mindretallet. Det har åbnet mange muligheder og banet vejen for, at jeg har den karriere, jeg har i dag. Jeg er meget taknemmelig for valget som ny formand for Grænseforeningen”, lød det fra Mirco Reimer-Elster.

Efter et ønske fra salen blev valget til posten som Grænseforeningens nye formand foretaget skriftligt. Mirco Reimer-Elster blev valgt med 112 stemmer ud af 114 mulige. 

”Sydslesvig er mit hjerteblod. Det er en stor oplevelse at komme som gæst og gå som formand. Tak for det. Jeg glæder mig til samarbejdet hele vejen rundt”, lød det videre fra Grænseforeningens nyvalgte formand.

Mirco Reimer-Elster er 37 år gammel, bor i København, er gift og far til fire. Han er født og opvokset i Sydslesvig, hvor han gik i dansk børnehave og på Hiort Lorenzen Skolen i Slesvig. Det var også her, at Mirco gennem Sydslesvigske Børns Ferierejser fik mulighed for at blive feriebarn på Bornholm. 

Han blev student fra Duborg-Skolen i Flensborg, hvorefter han arbejdede som handicapmedhjælper på Dybbøl-Skolen i Sønderborg i to sabbatår, inden han begyndte på historiestudiet i København. 

Mirco kom sidenhen tilbage til Sydslesvig og boede i Flensborg med sin familie, hvor datteren gik i en dansk børnehave i byen. I dag går hans ældste barn i den tyske skole i København, Sankt Petri Skole.

Mirco Reimer-Elster er kendt som USA- og Tysklandanalytiker på TV 2. Han er også radiovært på kulturprogrammet ‘Only in America’ og det eneste ugentlige danske radioprogram om Tyskland, Radio 4’s ‘Genau’ samt klummeskribent hos Jyllands-Posten. 

Mirco Reimer-Elster har en bachelorgrad i historie fra Københavns Universitet, en kandidatgrad i amerikanske studier fra Syddansk Universitet og en ph.d. i historie fra Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze.

Mirco Reimer-Elster var indstillet til formandsvalget af Grænseforeningens bestyrelse.

Mirco Reimer-Elster kan desuden opleves i et nyt interview, som sendes på dk4 mandag aften kl. 18.45. Det er programmet ’Dansk-tysk med Matlok’, og interviewet udføres af Siegfried Matlok, der tidligere chefredaktør på det tyske mindretals avis, Der Nordschleswiger. Interviewet kan allerede nu ses på dk4’s YouTube-kanal her.

Mød Grænseforeningens nye formand her: