Tilbud til grundskoler
Skræddersy spændende undervisningsforløb til dine elever med Grænseforeningens gratis undervisningstilbud til grundskolen.
Underviser du i grundskolen, kan du skræddersy spændende undervisningsforløb til dine elever med Grænseforeningens gratis undervisningstilbud i fagene dansk, historie, samfundsfag og tysk.
Hvorfor bruge grænselandet i undervisningen?
Det dansk-tyske grænseland er en uvurderlig nøgle til at forstå Danmarks historie, og hvem vi er som danskere. Temaer som identitet, kulturmøde og fordomme er uomgængelige vilkår for dem, der lever i grænselandet som en del af det danske eller tyske mindretal. I disse år aktualiseres grænselandet yderligere af grænsekontrol, vildsvinehegn og flygtningedebat. Og i 2020 markeres 100-året for grænsedragningen i 1920 med aktiviteter i hele landet.
Grænseforeningen tilbyder:
Undervisningsmaterialet 'Mojn Moin':
Materialet Mojn Moin er hele to ting på én gang: En mindre bog (i en dansk og en tysk udgave) og et digitalt undervisningssite.
Besøg vores digitale udgave af Mojn Moin.
Læs mere om bogen Mojn Moin.
Foredrag på din skole:
Grænselandet er flerkulturelt og har været det altid. Udviklingen er gået fra konflikt til fredelig sameksistens. Hvorfor og hvordan? Og hvad kan vi lære af den udvikling? Grænseforeningen tilbyder foredrag om grænselandets historie på din skole.
Læs mere og book et foredrag her.
Lejrskole i grænselandet:
Opdag grænselandet sammen med din klasse ved at tage på lejrskole. Grænselandet ligger inden for en overskuelig afstand – både geografisk og økonomisk – og giver eleverne stort fagligt udbytte og mindeværdige oplevelser med kulturmødet mellem dansk og tysk.
Læs mere om lejrskole i grænselandet her.
Elevudveksling:
Elever fra 4. klasse og opefter kan deltage i elevudvekslinger med sydslesvigske børn på samme alder. Det kan blive deres første møde med den globale verden, et kulturmøde og en mulighed for at udvikle sig.