Tilbud til grundskoler

Skræddersy spændende undervisningsforløb til dine elever med Grænseforeningens gratis undervisningstilbud til grundskolen.

Undervisningssitet ietGrænseland.dk henvender sig til de ældste årgange i grundskolen og til ungdomsuddannelser.

Undervisningssitet ietGrænseland.dk henvender sig til de ældste årgange i grundskolen og til ungdomsuddannelser.

Foto: Grænseforeningen

Underviser du i grundskolen, kan du skræddersy spændende undervisningsforløb til dine elever med Grænseforeningens gratis undervisningstilbud i fagene dansk, historie, samfundsfag og tysk.

Hvorfor bruge grænselandet i undervisningen?

Det dansk-tyske grænseland er en uvurderlig nøgle til at forstå Danmarks historie, og hvem vi er som danskere. Temaer som identitet, kulturmøde og fordomme er uomgængelige vilkår for dem, der lever i grænselandet som en del af det danske eller tyske mindretal. I disse år aktualiseres grænselandet yderligere af grænsekontrol, vildsvinehegn og flygtningedebat. Og i 2020 markeres 100-året for grænsedragningen i 1920 med aktiviteter i hele landet.

Grænseforeningen tilbyder:

Besøg af Kulturmødeambassadørerne:

Et korps af unge bindestregsdanskere, der går i dialog med din klasse om identitet og danskhed. Mest for de ældste klassetrin.

Læs mere om Kulturmødeambassadørerne her.

Undervisningsmaterialet 'Mojn Moin':

Et omfattende undervisningshæfte, der henvender sig til mellemtrinnet i grundskolen. Hæftet findes i en dansk og en tysk udgave.

Læs mere om Mojn Moin her.

Besøg vores digitale udgave af Mojn Moin.

Omfattende digitalt undervisningsmateriale:

Du og dine elever kan gå på opdagelse i det omfattende undervisningsmateriale, der ligger på Grænseforeningens undervisningssite ietGrænseland.dk, som henvender sig til de ældste årgange i grundskolen.

Læs mere om ietGrænseland.dk her.

Besøg vores digitale udgave af Mojn Moin.

Foredrag på din skole:

Grænselandet er flerkulturelt og har været det altid. Udviklingen er gået fra konflikt til fredelig sameksistens. Hvorfor og hvordan? Og hvad kan vi lære af den udvikling? Grænseforeningen tilbyder foredrag om grænselandets historie på din skole.

Læs mere og book et foredrag her.

Lejrskole i grænselandet:

Opdag grænselandet sammen med din klasse ved at tage på lejrskole. Grænselandet ligger inden for en overskuelig afstand – både geografisk og økonomisk – og giver eleverne stort fagligt udbytte og mindeværdige oplevelser med kulturmødet mellem dansk og tysk.

Læs mere om lejrskole i grænselandet her.

Opgaver til aktiv undervisning:

Bliv inspireret til stjerne- og aktivitetsløb og anden aktiv undervisning med vores udvalg af opgaver henvendt til mellemtrinnet og udskolingen i grundskolen.

Læs mere om opgaverne til aktiv undervisning her.

Elevudveksling:

Elever fra 4. klasse og opefter kan deltage i elevudvekslinger med sydslesvigske børn på samme alder. Det kan blive deres første møde med den globale verden, et kulturmøde og en mulighed for at udvikle sig.

Læs mere om elevudveksling her.