Undervisningssite: ietGrænseland.dk

Underviser du på en ungdomsuddannelse eller i de ældste årgange i grundskolen, kan du gå på opdagelse i undervisningssitet ietGrænseland.dk.

Grænseforeningens undervisningssite og -hæfte ietGrænseland

Undervisningssitet ietGrænseland.dk kan kombineres med det tosprogede undervisningshæfte 'I et Grænseland - sameksistens i grænselandet/Im Grenzgebiet - gemeinsames Leben im Grenzgebiet'.

Foto: Grænseforeningen

På det digitale undervisningssite ietGrænseland.dk kan du som underviser finde frit tilgængeligt materiale med temaer som kultur og medborgerskab, lokal og global, stat og grænse, identitet og fællesskab. Materialet er målrettet elever på ungdomsuddannelser og de ældste klasser i grundskolen i fag som dansk, historie, samfundsfag og tysk.

Du vælger selv, om du vil gøre brug af de foreslåede forløb eller lave dit eget ud fra undervisningssitet. Materialet er er tænkt som supplement til grundbogsstof og kan indgå i tværfagligt samarbejde samt elevstyret undervisning. Dyst f.eks. i en quiz om grænselandet eller deltag i et rollespil, der kan handle om alt fra fredsforhandlingerne efter Første Verdenskrig i Paris til debatten om tosprogede byskilte i Sønderjylland.

Undervisningssitet findes også i en tysk udgave, der er udviklet i samarbejde med Kiel Universitet og Region Sønderjylland-Schleswig. imGrenzgebiet.de er målrettet tysktalende elever og lærere, men kan også bruges i tyskundervisningen i Danmark.

Besøg www.imGrenzgebiet.de her (åbner i ny fane).

Undervisningssitet kan kombineres med det tosprogede undervisningshæfte I et Grænseland - sameksistens i grænselandet/Im Grenzgebiet - gemeinsames Leben im Grenzgebiet. Undervisningshæftet kan downloades på Region Sønderjylland-Schleswigs hjemmeside (åbner i ny fane).