Tilbage til nyhedsliste

Unge sydslesvigere besøger København

16. november 2015

En større gruppe unge sydslesvigere var i den forgangne uge på besøg i København for blandt andet at møde folketingspolitikere på Christiansborg. Undervejs fik de unge gjort op med nogle fordomme og set på nogle af hovedstadens seværdigheder. De i alt 45 unge, der alle er engagerede i Grænseforeningens projekt, Elevambassadørerne, der består af et team af elever fra de to danske gymnasier i Sydslesvig og det danske gymnasium i Aabenraa, besøgte også Solrød Gymnasium, hvor de holdt oplæg for ti gymnasieklasser om mindretallene ved den dansk-tyske grænse.

Jule Sösemann, Duborg-skolen:

For mig var det utrolig spændende at se det danske folketing. Vi mødte også nogle af de danske politikere og så, hvor godt de forskellige politiske partier arbejdede sammen. Et eksempel fra konferencen: En kvinde fra Dansk Folkeparti manglede en blyant, og helt naturligt så fik hun en blyant af ham fra Enhedslisten. Det var specielt, for i mit hoved så passer de jo overhovedet ikke sammen.

Jakob Bang, Duborg-Skolen:

Onsdag aften var vi ude og udforske København. Det var spændende, selvom det regnede og var ret koldt. Vi var inddelt i grupper, der skulle udforske kendte steder fra København og beskrive det anderledes, som vi så omkring stedet. I min gruppe var vi ude og se på Tivoli. Selvom det var lukket, er det et rigtig flot sted, som kendetegner København. Vi fandt ikke så mange fting, der var anderledes, men det var næsten aften, så Tivoli stod og lyste op i aftenregnen, og vi nød at få lov til at opleve København på egen hånd.

Jule Sösemann:

Min gruppe var på Thorvaldsens museum, og i forhold til, hvad vi har i Flensborg, er det meget stort. Jeg fik det indtryk, at København er en stor og imponerende by, men jeg følte også, at her mangler noget af den nærhed, som jeg kender fra Flensborg.

Lodda Buchenhorst, A.P. Møller Skolen:

Vi var på Solrød Gymnasium og havde forberedt oplæg og aktiviteter, så det var en blanding af debat, spil og vores egne historier. At stå foran en hel klasse og fortælle om mig selv var meget grænseoverskridende, men det er også en af grundene til, at jeg har meldt mig som Elevambassadør. Jeg vil gerne blive bedre til at snakke foran mange mennesker, og så vil jeg også gerne øve mit dansk, for jeg ved godt, at jeg taler med en ret stærk accent.