Gå til leksikonoversigt

Marie, født 1976, prinsesse af Danmark

Personer

Marie Agathe Odile, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse af Danmark, Grevinde af Monpezat, er født den 6. februar i 1976 i Paris, Frankrig.

Prinsessens forældre er Alain Cavallier og Françoise Grassiot, gift den 14. juni 1975, siden skilt. Faderen Alain Cavallier er tidligere medindehaver af et reklamebureau og i dag pensioneret. Moderen Françoise Grassiot er indehaver af hotellet ”Château de la Vernède”. Hun blev den 7. november 1987 gift med Christian Grassiot, finansiel rådgiver. Prinsessen har i alt fire halvbrødre, Benjamin og Gregory Grandet, begge født i Schweitz, og Charles og Edouard Cavallier, begge født i Paris. Alle halvbrødre er ligesom Prinsessen opvokset i Paris.

Prinsesse Marie var indtil brylluppet med H.K.H. Prins Joachim fransk statsborger og tilhørte den romersk-katolske kirke. I forbindelse med ægteskabet overgik Prinsessen til den evangelisk-lutherske kirke og blev dansk statsborger.

Den 24. maj 2008 blev Marie Cavallier gift med H.K.H. Prins Joachim til Danmark og blev ved brylluppet H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat. Vielsen fandt sted i Møgeltønder Kirke og bryllupsmiddagen blev holdt på Schackenborg Slot.

Prinsessen gik i grundskole i Paris i årene 1981 - 1989. I 1989 flyttede Prinsessen til Beau-Soleil International Boarding School i Villars, Schweiz, og gik på kostskolen frem til studentereksamen juni 1993.

Prinsessen har studeret internationale erhvervsforhold og økonomi på Babson College, Boston, Massachusetts, USA (1995-1997) og økonomi på universitetet i Genève (1994-1995). Prinsessen er Bachelor of Arts fra Marymount Manhattan College, New York (1997-1999).

I studieårene arbejdede Prinsessen i sommeren 1994 ved Estee Lauder i Paris som assistent for pressechefen og i sommeren 1997 som assistent for den administrerende direktør i ING Numismatic Group SA i Genève, Schweiz. Prinsessen underviste ved siden af studierne i fransk.

Efter afsluttede universitetsstudier arbejdede Prinsessen hos reklamebureauet DoubleClick Inc. I New York som international marketing koordinator. I 2002 flyttede Prinsessen tilbage til Paris og arbejdede i presseafdelingen i det franske reklamebureau Media Marketing.
 
I 2004 blev Prinsessen assistent for direktøren i Reuters finansielle nyhedsbureau Radianz i Genève. Fra januar 2005 og frem til ægteskabet med Prins Joachim var Prinsessen direktionssekretær i ING Numismatic Group SA.

Prinsessens modersmål er fransk og taler engelsk, italiensk og spansk. I forbindelse med brylluppet med Prins Joachim har Prinsessen påbegyndt dansk undervisning.

D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie bor på Schackenborg Slot i Møgeltønder og på Amalienborg.

Kilde: www.kongehuset.dk