Diskrimination at oplyse om indvandrerbørn
Det er diskriminerende, når man fra Undervisningsministeriets side vil oplyse om antallet af indvandrerbørn på danske folkeskoler.
Det mener Hinrich Jürgensen, der er formand for det tyske mindretal i Danmark, Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), efter at børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i går præsenterede et nyt digitalt værktøj, der lanceres januar 2016. Man kan herefter klikke sig ind på uddannelsessite.dk og få oplyst en række nøgletal for den enkelte skole, herunder gennemsnitskarakterer, men også antallet af indvandrerbørn på den enkelte folkeskole.
”Jeg synes, det er helt uacceptabelt og en farlig vej at slå ind på. Hvad bliver så det næste? At man skal offentliggøre oplysninger om, hvor mange mørke mennesker eller medlemmer af Jehovas Vidner, der går på den enkelte skole. Nej, det er ikke sådan, vi plejer at gøre i Danmark”, siger Hinrich Jürgensen.
Som formand for BDN repræsenterer Hinrich Jürgensen det tyske mindretal i Danmark, der består af 15.000 tysksindede. Hinrich Jürgensen mener, at især de, der har erfaringer med at leve som mindretal i en flertalskultur kan sætte sig ind i, at oplysninger om nationalitet og kultur er en privatsag.
”Som tysksindede i Danmark er vi en del af det danske samfund, og det ønsker vi også, at indvandrerne skal være. Offentliggørelse af antallet af indvandrerbørn på den enkelte skole er i alt fald ikke vejen frem til en god integration”, siger han.
Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal forstår heller ikke initiativet.
”Jeg har svært ved at se, hvad et parameter omkring etnisk sammensætning på skolerne skal bruges til. Risikoen er, at sådanne oplysninger kan bruges til at stigmatisere skoler”, siger han til Berlingske.
”