Tilbage til nyhedsliste

Flerkulturelle unge blogger om valg

3. juni 2015

Grænseforeningens kulturmødeambassadører vil gennem hele valgkampen blogge om folketingsvalget og om, hvordan de ser på valgkampens temaer - og de får følgeskab af etablerede politikere.

”Betyder mangel på lighed også en mangel på tryghed, tillid og fællesskab? Jeg siger: Nej. Det gør jeg, fordi jeg er opvokset et sted, der er det levende bevis på, at man på trods af forskellighed kan leve med og for hinanden. Det sted er Sydslesvig.”

Sådan skriver Claas-Frederik Johannsen i sit blogindlæg ”Folketingsvalget handler ikke om integration”. Han er blot en af mange flerkulturelle unge, der valgkampen igennem vil komme med indspark til den politiske debat. Det vil de gøre på Kulturmødebloggen, hvor de også får selskab af etablerede politikere, der blandt andet vil besvare spørgsmålet: Hvordan sikrer vi et Danmark, hvor alle borgere, uanset etnisk baggrund, føler sig som en del af fællesskabet?

Første mand til at besvare på det spørgsmål bliver Socialdemokratiets finansordfører Jesper Petersen, der kommer med sit blogindlæg den 5. juni.

I hele valgperioden vil der komme nye indlæg på bloggen hver mandag, onsdag og fredag.

·Mandag kommer der et blogindlæg fra en af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, hvor de kommer med deres syn på folketingsvalget.

·Onsdag kommer der et blogindlæg, hvor er aktuelt emne fra den offentlige debat vendes.

·Fredag bringes et blogindlæg, hvor en eller flere etablerede politikere besvarer spørgsmålet: ”Hvordan sikrer vi et Danmark, hvor alle borgere, uanset etnisk baggrund, føler sig som en del af fællesskabet? Og et Danmark hvor vi holder løftet om ikke at glemme det danske mindretal i Sydslesvig?”

 Alle indlæggene bliver bragt på Kulturmødeambassadørernes blog, og der vil også komme en påmindelse om det på deres Twitter- og Facebooksider:

www.ambassador.graenseforeningen.dk/

www.twitter.com/KMAerne

www.facebook.com/dialogmoeder

Kulturmødebloggen kan du også læse mandagens blogindlæg ”Førstegangsvælger – 25 år og født i Danmark”, der er skrevet dansk-tyrkiske Cansu. Hun skriver blandt andet:

”Jeg er født i Danmark. Da jeg blev 18 år, kunne jeg godt have søgt om dansk indfødsret, men jeg ventede - for jeg var vred. Jeg var virkelig vred over at skulle krænkes med en prøve, der skulle bevise, om jeg var dansk nok eller ej. En prøve som en ”pæredansk” dansker ikke kunne bestå i de flestes tilfælde. Jeg bed den til sidst i mig, da jeg indså at dansk statsborgerskab simpelthen bare havde flere fordele i forhold til et tyrkisk. ”