Gymnasieelever skal lære om grænselandet
Projektet På rejse ietGrænseland rejser ud til danske gymnasier med undervisningstilbud, hvor både elever og lærere bliver klogere på grænselandet. Det nye koncept lanceres første gang på torsdag på Middelfart Gymnasium.
Motivationen bag projektet er at skabe en ny måde at tænke oplysning på i undervisningsverdenen, siger Gunvor Vestergaard, der som pædagogisk konsulent i Grænseforeningen står bag projektet.
”Besparelser på gymnasieområdet betyder, at det er svært at trække lærerne på kurser, så tanken er i stedet at komme ud på skolerne og aktivere både lærer og elever”, siger Gunvor Vestergaard.
På rejse ietGrænseland baserer sig på onlineundervisningsportalen ietGrænseland. Projektet tilbyder foredrag, workshopbaseret undervisning til elever og kurser til lærere, der bliver tilpasset hver enkelt skoles behov. I workshopsene skal elever diskutere overordnede problemstillinger, fra portalen ietGrænseland, så som: Har mindretal brug for positiv særbehandling, hvilke fordomme har danskere og tyskere og hvad er sproglig mangfoldighed?
Tilbuddet til skolerne er, at to konsulenter samt unge fra Grænseforeningens elevambassadørkorps tilrettelægger en hel dags undervisning om grænselandet.
”Der har de seneste år været en voksende interesse for det dansk-tyske grænseland og mindretallene i gymnasieverdenen. Med det nye koncept, håber vi at kunne fortsætte denne udvikling. Den store interesse, der allerede har været for at få besøg, tyder på, at vi er på rette vej”, siger Gunvor Vestergaard.
På rejse ietGrænseland er allerede booket til fem skoler.