Tilbage til nyhedsliste

Højskolekursister besøger Flensborg

2. september 2016

Et besøg i Flensborg, der er hovedby for det danske mindretal, er et af højdepunkterne, når 50 kursister på søndag indleder en uges højskoleophold på Rødding Højskole i et samarbejde med Grænseforeningen.

Formålet er at sætte fokus på det danske mindretal i Sydslesvig og grænselandet i det hele taget og diskutere, om erfaringerne fra grænselandet kan inspirere til løsninger til en af tidens største udfordringer: Kulturmødet med de mange fremmede, som kommer til Danmark i disse år.

I Flensborg vil der blandt andet være et debatarrangement på Flensborghus tirsdag den 6. september med deltagelse af Marie Krarup, MF for DF, Stefan Kleinschmidt, der er medlem af Sønderborg byråd for det tyske mindretals parti Slesvigsk Parti, Kathrine Hoop, der er fra det danske mindretal og projektleder på Oplev Sydslesvig, og Knud-Erik Therkelsen, der er generalsekretær i Grænseforeningen, under overskriften Har grænselandet en vej at vise?

Mehmet Yüksekkaya, der er født i Tyrkiet og blev kendt, da han i 2002 udgav bogen Sydslesvigs danske historie i samarbejde med Grænseforeningen, vil tale om det samme emne sammen med chefredaktør på Flensborg Avis, Jørgen Møllekær.

På højskolekurset i Rødding vil kursisterne også møde en række kendte forskere og samfundsdebattører, der vil forsøge at give svar på, hvad der kan gøres for at holde sammen på EU. Det drejer sig blandt andre om professor i statskundskab Jørn Henrik Petersen, professor i statskundskab Marlene Wind, historiker Michael Böss og historiker Mads Fuglede.