Kulturministeren gæster Dybbøldagen
De faldne fra slaget ved Dybbøl i dag for 153 år siden mindes i dag med kransenedlæggelse på Dybbøl Banke og mindesamvær og gudstjeneste i Sønderborg i aften, hvor også kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) deltager.
Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) er blandt de officielle gæster, når de faldne i slaget ved Dybbøl bliver mindet i dag den 18. april, Dybbøldagen.
Slaget ved Dybbøl blev det vigtigste slag i krigen i 1864 og endte med et totalt dansk nederlag og mange døde og sårede på både dansk og preussisk side.
Traditionen tro begyndte dagen i morges klokken otte med flaghejsning ved Dybbøl Mølle. Jydske Landsoldater iført uniformer deltog. Klokken 10 var der kransenedlæggelse med deltagelse af generalmajor Winkler, der er chef for Hjemmeværnet, Slesvigske Musikkorps og flere foreninger med faner og flag.
I aften er der mindearrangement i Frihedshallen i Sønderborg, hvor kirke- og kulturminister Mette Bock (LA), deltager. Som tidligere chefredaktør for JydskeVestkysten og formand for Grænseforeningen har hun et særligt kendskab til landsdelen.
Inden mindearrangementet i aften er der mindegudstjeneste i Sct. Marie Kirke i Sønderborg med prædiken ved feltpræst Thea Emilie Laukamp Nielsen og musik af Slesvigske Musikorps.
Siden Grænseforeningens stiftelse i 1920 efter Genforeningen har Grænseforeningen stået bag Dybbølmærket, der er blevet solgt på Dybbøldagen. Salget af Dybbølmærket, der er tegnet af kunstnerne Agnes Slott-Møller og Harald Slott-Møller og forestiller Dybbøl Mølle i stiliseret form, blev indstillet i 2008. Dybbølmærket sælges stadig i Grænseforeningens lokalforeninger i dagene omkring den 18. april og udgør Grænseforeningens logo.