Lars Harms er SSW’s nye spidskandidat
51-årige Lars Harms afløser Anke Spoorendonk som spidskandidat for mindretalspartiet SSW til landdagsvalget i Slesvig-Holsten 7. maj 2017.
Det står klart efter SSWs landsmøde i weekenden, hvor erfarne politikere som Jette Waldinger-Thiering, Flemming Meyer og Christian Dirschauer også blev genvalgt.
Lars Harms, der fik solid opbakning fra 121 af de næsten 200 delegerede, udtrykte i sin tale glæde over at skulle være SSWs spidskandidat.
”Jeg kan love jer, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at være denne tillid værdig. Jeg vil give 100 procent for, at vi som SSW i 2017 får det bedst mulige resultat ved landdagsvalget”, sagde Lars Harms ifølge Flensborg Avis.
Han nævnte ifølge avisen, at han vil kæmpe mod social ulighed, som starter ved børnene. Økonomisk fremgang opnås bedst i samarbejde med Danmark og Norden, lige som SSW er god til at opnå kompromiser mellem miljø- og erhvervspolitik samt kystsikring og vindenergi ifølge Harms.
SSW har i den forgangne valgperiode dannet regering sammen med SPD og De Grønne. Torsten Albig (SPD), der er ministerpræsident i Slesvig-Holsten, var æresgæst på SSWs landsmøde og udtrykte håb om, at SPD kan fortsætte i regering sammen med SSW og De Grønne.
”I ingen anden koalition vil det være så let at kunne realisere fælles mål. Om det gælder energiskiftet, uddannelsespolitikken, delstatens udviklingsplan, flygtningepolitikken, digitaliseringen eller konsolideringen af delstatens finanser”, sagde Albig ifølge Flensborg Avis og roste samarbejdet med SSW.
”Jeg ser med stor glæde på det gode, tætte, tillidsfulde menneskelige og politiske samarbejde med SSW og Anke Spoorendonk, Lars Harms, Jette Waldinger-Thiering og Flemming Meyer, som er præget af tilforladelighed, loyalitet og afslappethed”, sagde Albig.
SSW præsenterede på sit landsmøde også sit nye slogan: ”Wir machen das!” (Vi gør det!) med slet skjult reference til Angela Merkels udtalelse i efteråret 2015, da flygtninge i stort tal kom til Tyskland: ”Wir schaffen das” (Vi klarer det).
RETTELSE: Af artiklen fremgår det, at Lars Harms fik opbakning fra 121 af næsten 200 delegerede. Det er ikke korrekt. Lars Harms fik 120 stemmer ud af i alt 121 delegerede. Redaktionen beklager fejlen.