Lyngby
Den 15. august 1920 blev genforeningsstenen i Lyngby afsløret af sognepræst E. Lützen. Til festen var sognets veteraner indbudte som æresgæster. Bag stenen rejstes en flagstang, og byens kvinder skænkede et dannebrogsflag.
Derefter samledes man på den daværende Djursland Højskole, hvor højskoleforstander W. Siewerts og Johannes Houborg, Haderslev talte. Lærer Østergaard og gårdejer Chr. Christensen har sammen forfattet indskriften.
De to sidste linjer er inspireret af "Brat af slaget rammet" (Fr. Paludan-Müller ) . Stenen stammede fra en mark tilhørende gårdejer Kristian Mejneche, Søby.
I de gamle bygninger fra Lyngby Seminariums tid findes nu Grenaa Kommunens kontor for pædagogisk og psykologisk rådgivning. Der er indrettet parkeringsplads, hvor genforeningsstenen før stod. Stenen er derfor flyttet til den lille plads på den modsatte side af Fladstrupvej.
Genforeningsstenen står i et grusbelagt anlæg kantet med cementfliser. Anlægget måler 9 x 5 m. Bag mindestenen er en flagstang. Mindestenen er 1,35 m lang, 0,5 m bred og 1,67 m høj. Stenen er udsmykket med kongemonogrammer
Se også norddjursarkiverne