Nykøbing Falster
Den 15. juni 1921 blev genforeningsstenen i Nykøbing Falster afsløret. Trods dårligt vejr var der samlet op imod 2000 mennesker omkring stenen, der stod omplantet af de allieredes faner som vidnesbyrd om, at man også denne dag med taknemmelighed mindedes, hvad disse magter havde gjort for løsningen af det danske nationale spørgsmål.
Allerede i 1919 var planlægning af genforeningsstenen påbegyndt efter tanker af snedkermester N.P. Mørch, som også blev formand for den komité, der blev nedsat. Postekspedient Adam Jensen havde til komitéen indleveret seks forskellige forslag til inskription på mindestenen.
Og ved et møde den 31. januar 1921 blev det vedtaget at indhugge det korteste af de seks indleverede forslag og lade monumentet opstille efter den af købmand Thrane udarbejdede plan.
Mindesmærket består af en mindesten placeret centralt på en toppen af en forhøjning. Mindestenen er 2,1 høj x 1,65 bred N-S x 0,86 m dyb. Forhøjningen af jord er 7 m x 0,8 m og omsat af 25-75 cm store sten i 1 til 2 skifter.
På forhøjningens top er placeret syv sten omkring genforeningsmindestenen; på hver af de syv sten er et navn indhugget i relief (bogstaver i parentes angiver kompasretning i forhold til genforeningsmindestenen): N.AHLMANN (SV), H.P.HANSSEN (NV), P.SKAU (N), H.KRYGER (Ø), GUSTAV JOHANSEN (ØSØ), J.JUNGGREN (SSØ) og J.JESSEN (S). I højningens stensætning er et navn indhugget i relief i seks af stenene: P.KR.KOCH (SSV), LAURIDS SKAU (NV), P.HJORT-LORENZEN (N), KR.PAULSEN (NØ), KR.FLOR (ØSØ) og FR.FISCHER (S).
De nævnte personer arbejdede for genforeningen med Sønderjylland.
Genforeningsstenen er formodentlig flyttet til sin nuværende placering engang i 1950'erne.