Tislum Bakker
Genforeningsstenen blev rejst ved en folkefest den 12. september 1920.
Tislum plantage blev grundlagt i 1919, da der da på landsplan blev taget en del initiativer for skovrejsning. Hørmested kommune opkøbte området og stod for beplantningen.
Dengang var Tislum bakker træløse bakker, hvor kreaturer og får fra de omkringliggende landejendomme græssede. Det meste var groet til med enebær og lyng.
Der skulle graves i alt 72.800 plantehuller og skoven består af både nåle- og løvtræer. Det højeste punkt i bakkerne er Starhøj, der er 67 m over havet. I skoven findes også flere mindesten over folk, der stod for beplantningen.
Initiativet til rejsningen af stenen blev taget af husmand Frederik Jeppesen og sognerådsformand Emil Mikkelsen, begge ivrige plantningsmænd.
Over 1000 mennesker deltog i folkefesten, der havde deltagelse af sognets veteraner helt tilbage fra 1864.
Samtidig skænkede sognets kvinder en høj flagstang og et 5 m højt flag.
Anlægget består af en mindesten centralt placeret på en græsklædt højning, omkranset af en randstenskæde af favnstore sten, der måler 8 m i diameter. Udenom dette er anlagt endnu en cirkulær stenkrans af favnstore sten, der måler 12 m i diameter. Mellem inderste og yderste stenkreds, er et grusbelagt gangareal.