Sønderjyder søges: Fortæl om dit liv
Sidder du inde med en spændende historie, om hvordan det er at bo i grænselandet, så tilmeld dig ’Sønderjylland Fortæller’, der er en ny digital fortælleworkshop, som Grænseforeningen står bag i samarbejde med Dansk Folkeoplysnings Samråd og Nordisk Skole for Kunst og Sundhed.
Deltag i 'Sønderjylland Fortæller', og bliv en del af et online fællesskab.
Foto: Pixabay
Er du fra grænselandet, og har du lyst til at dele en personlig fortælling med ca. 20 andre grænselandsbeboere? Så tilmeld dig ’Sønderjylland Fortæller’, der er en ny fortælleworkshop, som vil foregå digitalt over fire mandage i maj måned og er arrangeret af Grænseforeningen i samarbejde med Dansk Folkeoplysnings Samråd og Nordisk Skole for Kunst og Sundhed.
”Med ’Sønderjylland Fortæller’ ønsker vi at knytte bånd, både i Sønderjylland og hen over den dansk-tyske grænse, mellem mennesker, der stadigvæk ikke kan mødes på grund af coronapandemien. Den dybe personlige fortælling er jo ikke en type samtale, man normalt har til hverdag. Jeg håber, det vil give de deltagende indblik og perspektiv i hinandens liv og nedbryde nogle barrierer”, siger Bonnie Barr, foreningskonsulent i Grænseforeningen, der er ankerperson på projektet.
’Sønderjylland Fortæller’ vil foregå i videokonferenceprogrammet Zoom på datoerne 3. maj, 10. maj, 17. maj og 24. maj fra kl. 16.30-18, og hvert fortællemøde vil have et overordnet tema. Projektet afrundes med en særlig mødegang 3. juni i samme tidsrum.
Jens Larsen og Cæcilie Liv Carlsen, der er stiftere af Nordisk Skole for Kunst og Sundhed, vil lede fortællemøderne. Det eneste, det kræves for at kunne deltage, er en computer/tablet med kamera og mikrofon. På møderne får man bl.a. indblik i fortælletraditioner og fortællegreb, som man kan bruge i udviklingen af egen fortællestil.
’Sønderjylland fortæller’ er en regional opfølger til fortælleprojektet ’Danmark Fortæller’, som Dansk Folkeoplysnings Samråd og Nordisk Skole for Kunst og Sundhed gennemførte i 2020. Her deltog Bonnie Barr som fortællevært, og hun oplevede særligt, hvordan det digitale format ikke var en forhindring for nærværet i samtalerne – tværtimod.
”Det var overraskende, hvor hurtigt man kom tæt på de andre deltagere, og hvor hurtigt der blev skabt et trygt intimt rum, selvom alle sad bag en skærm. Det håber vi på at kunne videreføre i ’Sønderjylland Fortæller’”, siger Bonnie Barr.
Har du mod på at fortælle din historie, og er du nysgerrig på andre menneskers livsoplevelser, så tilmeld dig på info@nordicsah.com.
For mere information kontakt foreningskonsulent Bonnie Barr, bb@graenseforeningen.dk.
Læs mere om arrangementet her.
Flere nyheder: