Landdagsnæstformand: ”Mindretallene er en vigtig del af vores historie”
Grænseforeningens Elevambassadører var med, da den slesvig-holstenske landdags næstformand Annabell Krämer (FDP) besøgte udvalgte skoler i delstaten i anledning af Slesvig-Holstens 75-års jubilæum.
Den slesvig-holstenske landdags næstformand Annabell Krämer (CDU) besøgte onsdag den 11. august Gymnasium am Mühlenberg i Bad Schwartau ved Lübeck sammen med fire af Grænseforeningens Elevambassadører fra det danske gymnasium Duborg-Skolen I Flensborg. I baggrunden ses tre af dem, Clara Krogh Huening, Emily Biallas og Konstantin Jocke.
Foto: Grænseforeningen
Den 23. august kan delstaten Slesvig-Holsten fejre 75-års jubilæum. I den anledning og i anledning af 100-året for grænsedragningen i 1920 sidste år vil den slesvig-holstenske landdag gøre noget særligt ud af at oplyse om det danske mindretal i Slesvig-Holsten og det tyske mindretal i Sønderjylland.
Sammen med Grænseforeningens Elevambassadører og den tyske grænseforening ADS-Grenzfriedensbund besøger repræsentanter for landdagen derfor fire af delstatens skoler i august og september.
Tre af skolerne ligger i delstatens sydlige del af Holsten, og det ligger der en særlig pointe i, forklarer landdagsnæstformand Annabell Krämer (FDP), der selv stammer fra Holsten.
”Mindretallene er en vigtig del af vores historie, da de har spillet en afgørende rolle i at skabe det gode forhold vi har til Danmark i dag, og det danske mindretal er endda skrevet ind i vores delstats forfatning. Men kendskabet til mindretallene er begrænset, særligt i Holsten, hvor jeg også selv kommer fra. Det vil vi lave om på”, siger Annabell Krämer, der af personlig erfaring ved, at der er behov for oplysning.
”Selvom jeg som ung havde hørt om mindretallene i historieundervisningen, fik jeg først indblik i de egentlige forhold, da jeg blev medlem af den slesvig-holstenske landdag og mødte mindretalspartiet SSW”, siger hun.
Annabell Krämer var selv med på det første skolebesøg onsdag på Gymnasium am Mühlenberg i Bad Schwartau ved Lübeck, hvor fire elever fra Duborg-Skolen i Flensborg mødte godt 30 elever, og på det andet skolebesøg torsdag i Pinneberg ved Hamborg, hvor tre elever fra Deutsches Gymnasium für Nordschleswig i Aabenraa mødte elever fra Johann-Comenius-Schule.
”Det har været meget spændende arrangementer, og de unges fortællinger fandt stor lydhørhed blandt deres jævnaldrende publikum. Elevambassadørerne var virkelig gode til at gå i dialog med gymnasieeleverne, og man kunne mærke, at deres fortællinger vakte stor interesse”, siger Annabell Krämer.
Fra Duborg-Skolen deltog Livia Jensen, Clara Krogh Huening, Konstantin Jocke og Emily Biallas. Fra Deutsches Gymnasium für Nordschleswig deltog Katharina H. Kley, Martina Lutz og Jaap Oke Tadsen.
Torsdag den 19. august og onsdag den 1. september finder der yderligere besøg sted hhv. på en skole i Mölln øst for Hamborg og på den danske A.P. Møller Skolen i Slesvig. Her deltager landdagsmedlemmerne fra det det dansk-frisiske mindretalsparti Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) Christian Dirschauer og Jette Waldinger-Thiering.
Flere nyheder: