Tyske professorer sætter fokus på det dansk-tyske grænseland
De tyske professorer Bernd Henningsen og Clemens Räthel, der begge har et indgående kendskab til de nordiske lande, gæster mandag den 29. august den tyske ambassade i København til et oplæg om den dansk-tyske grænses historie.
Arrangementet med Bernd Henningsen og Clemens Räthel tager udgangspunkt i deres bog 'GRENZ\RAUM. Dänisch-deutsche Geschichte(n), 1920–2020', der udkom tidligere i år.
Foto: Bogforside/Rombach Wissenschaft
”En aften i grænselandets tegn: Om Slesvig og folkeafstemningen i 1920 og det dansk-tyske samliv i de følgende 102 år”.
Sådan lyder indledningen til arrangementet ’Den dansk-tyske grænse: Historier fra før og nu’, hvor Bernd Henningsen, æresprofessor ved Humboldt Universitetet i Berlin, og Clemens Räthel, professor ved Greifswald Universitet, giver deres bud på grænselandets historie. Samtalen ledes af Anna Sandberg, lektor i tysk, Københavns Universitet, og finder sted mandag den 29. august på Den Tyske Ambassade i København.
Bernd Henningsen og Clemens Räthel har begge beskæftiget sig med de nordiske lande gennem størstedelen af deres forskerkarrierer og har tidligere i år udgivet bogen ’GRENZ/RAUM. Dänisch-deutsche Geschichte(n), 1920–2020’, som udgør udgangspunktet for de to professorers samtale med Anna Sandberg.
Bernd Henningsen udgav i 2021 storværket ‘Die Welt des Nordens: zwischen Ragnarök und Wohlfahrtsutopie‘, som blev velanmeldt i seneste magasinet Grænsen af Anna Sandberg:
”Henningsen skriver kritisk og kærligt om de nordiske lande. Han er en klassisk polyhistor, som har dybdegående viden inden for mange fag, men udfordringen er selvfølgelig, at et fuldstændigt historisk og aktuelt portræt næsten ikke er muligt, fordi også den nordiske virkelighed er i konstant udvikling”, skriver Anna Sandberg i anmeldelsen.
Det er Goethe Instituttet, Dansk-Tysk Selskab og den tyske ambassade, der står for arrangementet, som er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere på Goethe Instituttets hjemmeside.
Flere nyheder: