Bliv klogere på Genforeningen på Bogforum i København
Hør bl.a. Sigurd Barrett og Simon Kratholm Ankjærgaard fortælle om deres nye bøger om Genforeningen, når årets Bogforum finder sted denne weekend i Bella Center i København.
Årets Bogforum i Bella Center i København byder blandt andet på bøger om Genforeningen.
Foto: Bogforum
Der er rig mulighed for at blive klogere på Genforeningen og det dansk-tyske grænseland, når den store bogmesse Bogforum finder sted for 28. gang denne weekend i Bella Center, København.
Mød bl.a. Sigurd Barrett, der vil blive interviewet af radiovært Søren Dahl om sin nyeste bogudgivelse ’Sigurd fortæller om Genforeningen’. Det sker lørdag kl. 11.40 og kl. 12 ’Under Uret’ i C-hallen.
“Selvfølgelig skal vi fejre 100-året for Genforeningen, og at mennesker selv kunne få lov til at bestemme, hvor de ville bo efter en folkeafstemning. Men for mig er den vigtige fortælling i dag, at vi som mennesker og nationer skal kunne rumme hinanden”, sagde Sigurd Barrett, som i 2020 spiller mere end 100 koncerter i hele Danmark og i Sydslesvig, til magasinet Grænsen i februar måned.
Bogen er Sigurd Barretts seneste udlægning af et historisk forløb. Han har tidligere skrevet bøger om danmarkshistorien, kongerækken, Martin Luther og de nordiske og græske guder.
Søndag vil der blive sat fokus på nogle af de hovedpersoner, som prægede de dramatiske begivenheder, der ledte frem til Genforeningen i 1920. Det sker, når forfatter Simon Kratholm Ankjærgaard og Ole Sønnichsen interviewes om deres nyeste bog ’Genforeningen 1920 – Da Danmark blev samlet’. I arbejdet med bogen har de undersøgt dagbøger, erindringsværker, avisartikler og breve fra de involverede hovedpersoner. Interviewet finder sted kl. 13 ved Lindhart og Ringhof Forlags stand i C-hallen og styres af forfatter Tom Buk-Swienty, der er født i Tyskland og vokset op i Sønderborg.
Fredag kan man høre om det lange historiske forløb, der i sidste ende ledte til Sønderjyllands genforening med Danmark, når forhenværende kulturminister Mette Bock interviewer historiker Carsten Porskrog Rasmussen, som har skrevet bogen ’Hertugdømmet’ om Sønderjyllands historie.
”Mange siger, at Sønderjyllands historie er svær og indviklet. Det har de ret i, men det kan man jo også sige om en god kriminalroman. Sønderjyllands historie har været en kampplads, som både danskere og tyskere har brugt til at finde argumenter for bestemte synspunkter. Derfor er mange bøger om landsdelen meget farvede, så det giver mening at vende bøtten igen”, udtalte Carsten Porskrog Rasmussen i en pressemeddelelse ved bogens udgivelse i maj måned.
Samtalen finder sted kl. 16.15 ved Aarhus Universitetsforlags stand i C-hallen.
Det er også muligt at blive klogere på den tyske genforening og Berlinmurens fald, når Lykke Friis, der er Berlingskes Tysklandskorrespondent og pr. 1. december bliver direktør for Tænketanken Europa, fortæller om sin bog ’Håbets Europa i 89 billeder’. Det er lørdag kl. 11.45 på Scene 2 i C-hallen.