Interesserede danskere får mulighed for at fortolke ordet ‘grænser’ med nål og tråd. Det færdige broderi kan ses på Give-Egnens Museum og VejleMuseerne.
Hvad er grænser for dig? Det er det centrale spørgsmål i det nye broderiprojekt ‘Broderi og grænser’, som til efteråret inviterer til foredrag og workshop under temaet ‘Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden’.
Det er Kirsten Rykind-Eriksen, tidligere museumsinspektør og formand for Grænseforeningen Vejle Vesteregn, der står bag projektet i samarbejde med Give Egnens Museum og VejleMuseerne.
“Dét at brodere er et ældgammelt håndværk, der har fået en ny opmærksomhed i dag både blandt unge og ældre. Vi håber, at mange har lyst til at give sig i kast med at brodere deres forståelse af ‘grænser’”, siger Kirsten Rykind-Eriksen.
Broderiprojektet er inspireret af projektet ‘Grænseløse sting’, som Trapholt Museum gennemførte med over 800 deltagere i 2020, og som Kirsten Rykind-Eriksen selv deltog i. Hun forklarer, at broderiet har stærke rødder i det dansk-tyske grænseland.
Det er tekstildesigner Jane Ingerslev, der har udvalgt farver og stof, og der skal broderes på sekskantede stykker stof i størrelsen 40 gange 40 cm. Ved projektets afslutning vil Jane Ingerslev samle de færdige broderier til en lang dug, der bliver udstillet på de to museer.
Der er mulighed for at høre foredrag og deltage i workshops om ‘Broderi og grænser’ den 26. august og 9. september (Give-Egnens Museum) samt den 26. september og 3. oktober (VejleMuseerne). Interesserede kan tilmelde sig hos Kirsten Rykind-Eriksen, rykind@bbsyd.dk.
Du kan også tilmelde dig Facebook-gruppen 'Broderi og grænser' og blive en del af et fællesskab.