Wyk
(Dansk: Vyk) Den eneste by på øen Föhr i det vestlige Sydslesvig. Byen har 4.355 (2023) indbyggere. Fra Wyk er der færgeforbindelse til Dagebüll og Amrum. Rundt byen findes brede sandstrande.
Wyk opstod i løbet af 1600-tallet, og blandt de første indbyggere var der mange hjemløse frisere fra halligerne og øen Strand, som blev oversvømmet under Den Store Manddrukning i 1634. I begyndelsen af 1700-tallet var Wyk vokset så meget, at bebyggelsen i 1706 fik tildelt status som flække og handelsplads.
I 1806 blev den nuværende indre havn anlagt. Det første hotel blev opført i 1819, og i 1825 fik byen som den første i Sønderjylland status som søbad. I den sammenhæng fik Wyk lov til at kalde sig Vilhelmine-bad efter Frederik 6.s datter. I den efterfølgende tid blev der opført moderne badefaciliteter i byen.
I årene 1842-1847 besøgte Christian 8. og dronning Caroline byen hver sommer, og som kongelig sommerresidens blev Wyk kendt og attraktivt for pengestærkt og rejselystent publikum fra både Danmark og Tyskland. H.C. Andersen besøgte kongeparret under deres ophold i Wyk.
Efter krigen i 1864 kom øen Föhr og dermed også Wyk til Preussen. Bebyggelsen blev i den efterfølgende tid ved med at vokse, og Wyk fik derfor i 1910 tildelt købstadsrettigheder.
I 1924 blev Wk lagt sammen med nabolandsbyen Boldixum (dansk: Boldiksum) med kirken Sankt Nicolai fra 1200-tallet, der i dag fungerer som sognekirke for hele Wyk. Kirken er præget af sit omfattende og farverige inventar.
Byen blev i 1950 udnævnt til statsanerkendt nordsøkurbad, og dette har været medvirkende til, at turismen i dag er Wyks største indtægtkilde. I Wyk findes et frisermuseum, Dr. Carl Häberlin Friesen Museum fra 1908, der formidler Nordfrisland og øens historie.
I Wyk er der både en dansk børnehave og en dansk folkeskole med undervisning til og med 8. klasse.