Isabell Møller  Brodersen som spiller for det nordslesvigske kvindelandshold

Foto: Lars Salomonsen

Vi skal kunne være tilfredse med vores indsat

Europeada 2024

Mød Isabell Møller Brodersen, der spiller for det nordslesvigske landshold.

Til EUROPEADA forventer Isabell Møller Brodersen en god oplevelse, et godt samarbejde og at have det sjovt med holdet, når de spiller sammen.

“Sportsligt håber jeg, at vi kan være tilfredse med vores indsats”, siger hun.

Isabell Møller Brodersen har spillet fodbold på ungdomshold i Tinglev, men hun spiller lige nu ikke i nogen klub.

“Jeg spiller ikke på noget hold lige nu. Det tyske mindretal har ikke noget fodboldhold. Men vi træner cirka en gang om måneden med Nordslesvig, og der har været træningskampe.”

Hendes Oma (bedstemor, red.) har også spillet fodbold.

“Det med at være en del af det tyske mindretal er noget familiemæssigt. Jeg har gået i tysk børnehave, skole og på efterskole, og jeg har også spillet håndbold. Man føler sig lidt mere hjemme. Min mor er fra det tyske mindretal, min far er dansk. Jeg er åben for alt, men det tyske er et plus, og det vil altid være noget specielt og at foretrække, hvis det er i det tyske mindretals regi. Fodboldmæssigt er det ligesom man spiller for egen hjemby”, siger Isabell Møller Brodersen.

Som en del af det tyske mindretal i Danmark har hun også været en af Grænseforeningens Elevambassadører, da hun gik i gymnasiet, og hun har været med til møde i de europæiske mindretalspartiers organisation, EFA, i Frankrig.

Hun har gået på den tyske efterskole i Tinglev, Deutsche Nachschule Tingleff, og på det tyske gymnasium, Deutsches Gymnasium für Nordschleswig, i Aabenraa.

For tiden holder hun sabbatår og arbejder i NyForm i Kruså og Nielsens Bageri i Padborg. Hun regner med at tage et sabbatår mere, for hun vil gerne ud at rejse.

“I og med at jeg har gået i mindretallets institutioner, er det bare en del af det. Jeg ser det som en selvfølge. Der er virkelig et fællesskab. På efterskolen var sproget tysk, men der var også danskere fra blandt andet Nordjylland. Jeg har ikke tænkt over det, men her kunne jeg se, at det tyske var meget specielt og en del af mig”.