Dansk-tysk venskabsår byder på mange aktiviteter
Det dansk-tyske venskabsår, der i november blev søsat ved åbningen af udstillingen Tyskland på Nationalmuseet, byder på mange aktiviteter i både Danmark og Tyskland. Det danske program er nu offentliggjort.

Det danske program for det dansk-tysk venskabsår er nu offentliggjort.
Illustration: Goethe Institut Dänemark
Den 8. november lancerede udenrigsminister Jeppe Kofod og hans tyske kollega Heiko Maas det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020 i forbindelse med, at dronning Margrethe åbnede udstillingen Tyskland på Nationalmuseet. Udstillingen, der kan opleves frem til 1. marts, er tænkt som en optakt til de mange aktiviteter, der kommer til at løbe af stablen i det dansk-tyske venskabsår i både Danmark og Tyskland. Det danske program foreligger nu i et omfattende programhæfte, der er udgivet af Goethe-Instituttet i Danmark.
”2020 er vores år! Under dette motto vil vi de kommende 12 måneder sammen med kunstnere fra Tyskland og vore danske venner dele et hav af kreative, inspirerende, underholdende og tankevækkende oplevelser og dermed kaste et blik over til naboen”, skriver institutleder Bettina Senff, Goethe Institut Dänemark, som en indledende hilsen i programhæftet, som hun sammen med den tyske ambassadør i Danmark præsenterede i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater, 30. januar i København.
På programmet for det dansk-tyske venskabsår står arrangementer inden for genrerne musik, scenekunst, film, litteratur, debat, kunst og arkitektur. Bl.a. spilles Bertold Brechts forestilling Mutter Courage og hendes børn på Det Kongelige Teater, på Aarhus Universitet arrangeres en stor konference med titlen Match Point Seminar om det dansk-tyske forhold og to soloudstillinger med kunstnerne Markus Lüpertz og Stephan Balkenhol kan opleves på Museum Jorn i Silkeborg.
I alt er over 65 arrangementer programsat i Danmark i forbindelse med det dansk-tyske kulturelle venskabsår. Hele programmet kan findes på Goethe Instituttets hjemmeside.