Tilbage til nyhedsliste

Kulturmødeambassadører holder dialogmøder online

20. april 2020

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører kan ikke afholde dialogmøder på landets uddannelsesinstitutioner for tiden på grund af coronakrisen. Nu er der for første gang afholdt et dialogmøde online med 40 ergoterapeutstuderende.

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører holder nu også dialogmøder online

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører holder nu også dialogmøder online. Dialogmøderne besår delvist af oplæg med plancher om bl.a. grænselandets historie, kulturmødeambassadørernes personlige historier og quizzer.

Foto: Grænseforeningen

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører har torsdag den 16. april afholdt sit første dialogmøde online. Mødet skulle have være holdt fysisk på Professionshøjskolen UCN i Aalborg. Men på grund af coronavirus har dansk-tyske Güde Marie Kugler fra det danske mindretal, dansk-afghanske Jasmin Kamalzada og dansk-færøsk-palæstinensiske Fadi Assi sat ca. 40 nordjyske ergoterapeutstuderende stævne til et oplæg og dialog, om identitet, nationalitet og fordomme, mens alle sad hjemme ved hver deres computer.

Dialogmødet, der tog udgangspunkt i erfaringer fra det dansk-tyske grænseland, var bestilt af Marie Bang, der underviser i kulturformidling på ergoterapeutuddannelsen på Professionshøjskolen i Aalborg.

”Jeg har efterhånden gennem flere år brugt Kulturmødeambassadørerne i min undervisning. I kulturformidling ser vi på, hvilken indflydelse omgivelserne og dermed også kulturen har på den ergoterapeutiske behandling. Og der giver det bare god mening at trække på nogen, der ved meget mere om kulturmødet i praksis end mig, der er pæredansk. Jeg er glad for, det kunne lade sig gøre at holde mødet online. Det fungerede faktisk rigtig godt, og Kulturmødeambassadørerne var som altid velforberedte”, siger Marie Bang.       

Dialogmødet bestod delvist af oplæg med plancher om bl.a. grænselandets historie, kulturmødeambassadørernes personlige historier og quizzer som ’Hvem er hvem?’, hvor de studerende f.eks. skulle gætte hvem af de tre kulturmødeambassadører, der har boet i Danmark i kortest tid. Og trods mindre tekniske startvanskeligheder fungerede det rigtig godt med variationen mellem personlige fortællinger, oplæg og deltagerinddragelse, siger de to ergoterapeutstuderende, Mark Trosborg og Fie Marie Haugaard.

”På baggrund af den onlineundervisning, vi har modtaget den seneste måneds tid, må jeg sige, at dialogmødet fungerede godt. De havde gode illustrative slides til deres oplæg og suppleret med deres personlige fortællinger og små quizzer gav det variation og var med til at fastholde min interesse”, siger Mark Trosborg og tilføjer, at han fandt Kulturmødeambassadørernes fortællinger særligt spændende, da han selv har en dansk-thailandsk baggrund.

Også Fie Marie Haugaard synes om dialogmødet og særligt om de personlige fortællinger.

”Det var spændende at høre om forskellige opfattelser af det at være dansk. Særligt deres personlige fortællinger om, hvilke fordomme man kan blive mødt med, selvom man føler sig dansk var interessante. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg kan bruge disse inputs i min uddannelse fremadrettet, men de har helt sikkert givet mig noget at tænke over”, siger Fie Marie Haugaard.

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører er et korps af ca. 40 unge bindestregsdanskere, som tilbyder dialogmøder til uddannelsesinstitutioner, organisationer, foreninger og arbejdspladser, der også kan afholdes online. Læs mere og book et dialogmøde på www.kulturmødeambassadørerne.dk.