Tilbage til nyhedsliste

Unge inviteres til at være med i teaterprojekt om identitet

3. februar 2022

Hvis man er ung og har mindretalsbaggrund, har man mulighed for at deltage i et teaterprojekt, som Grænseforeningen står bag.

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, der er et korps af unge med mindretalsbaggrund, der tilbyder dialogmøder om identitet og danskhed til højskoler, udskolingen, uddannelser, organisationer, virksomheder m.fl.

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, der er et korps af unge med mindretalsbaggrund, der tilbyder dialogmøder om identitet og danskhed til højskoler, udskolingen, uddannelser, organisationer, virksomheder m.fl.

Foto: KMA/Grænseforeningen

Hvis man er ung, mellem 18-30 år, og har mindretalsbaggrund har man mulighed for at deltage gratis i en række workshops, der skal munde ud i en teaterforestilling med fortællinger om identitet.

Det er Grænseforeningen, der står bag workshopppene, der vil blive ledet af Brigitte Christensen, der er sceneinstruktør og dramatiker og har været en af hovedkræfterne bag den internationale teaterfestival Amandola i Italien samt journalist Malene Fenger-Grøndahl, der er forfatter til bogen ’Danskerne findes i mange modeller’ om unge med bindestregsidentitet.

Projektleder Maya Brams Sommer, Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, oplyser, at der vil være plads til i alt 20 unge i Aarhus, hvor workshoppene afholdes 4.-6. marts og 11.-13. marts og 20 unge i København, hvor workshoppene afholdes 18.-20. marts og 25.-27. marts.

”Vi håber, at rigtig mange unge med mindretalsbaggrund vil melde sig, for vi synes, vi kommer med et enestående tilbud: Man får en mulighed for at formidle sin egen historie på en kunstnerisk og fængende måde og får øvelse i at formidle andres historier”, siger hun.

Workshoppene, der skal munde ud i en teaterforestilling med fortællinger om identitet, vil tage udgangspunkt i bogen ’Danskerne findes i mange modeller’. Deltagerne vil kunne deltage i det endelige teaterprojekt som bl.a. skuespillere, scenografer, lysteknikere.

Hvis man er ung med mindretalsbaggrund og ønsker at deltage, bliver man samtidig en del af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, der tilbyder dialogmøder om identitet, nationalitet og medborgerskab til videregående uddannelser, højskoler og de ældste klasser i grundskolen.

Interesseret? Så henvend dig til projektleder Maya Brams Sommer, mbs@graenseforeningen.dk