Tilbage til nyhedsliste

Ny rejsebog om grænselandet er udkommet

11. august 2020

Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen er forfatter til ny bog om det dansk-tyske grænseland i serien ’Turen Går Til’ fra Politikens Forlag.

'Turen går til grænselandet' er skrevet af Kristian Ditlev Jensen i samarbejde med journalist og antropolog Gunhild Riske.

'Turen går til grænselandet' er skrevet af Kristian Ditlev Jensen i samarbejde med journalist og antropolog Gunhild Riske.

Foto: Bogens forside/Politikens Forlag

I anledning af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark har forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen skrevet en 192 siders rejsebog, der guider læseren til oplevelser i det dansk-tyske grænseland. ’Turen går til grænselandet’ udkom den 27. juli og er en del rejsebogsserien 'Turen Går Til', som Politikens Forlag udgiver.

For Kristian Ditlev Jensen er grænselandet et unikt sted, siger han til JydskeVestkysten.

”Det vigtige at få fortalt om grænselandet, tror jeg, er udviklingen fra, at grænsen var en landegrænse, til at det faktisk er et område. Det er også derfor, at bogen definerer det som grænselandet på begge sider af grænsen”, sagde Kristian Ditlev Jensen til JydskeVestkysten i maj måned før bogens udgivelse.

I ’Turen går til grænselandet’, hvis forside prydes af Dybbøl Mølle, skriver Kristian Ditlev Jensen om grænselandets historie, kultur, natur og madtraditioner, og man kan bl.a. læse om Tøndermarsken, naturfænomenet Sort Sol, verdensarvsbyen Christiansfeld, vadehavsøen Föhr og det idylliskbeliggende Nolde Museum i Seebüll.

”Fra at være et område fuldt af konflikter er grænselandet i dag blevet en egn med synergi, samtale og et leben uden lige”, skriver Kristian Ditlev Jensen i rejsebogens indledning.

Kristian Ditlev Jensen har selv har boet i Sønderjylland og Flensborg, men er i dag præst i Skagen. Han debuterede som forfatter i 2001 med ’Det bliver sagt’ og har tidligere skrevet om grænselandet i bøgerne ’Sønderjylland – steder og mennesker’ (2014) samt ’Sydslesvig – steder og mennesker’ (2016).