Hvem er Mirco Reimer-Elster?

37-årige Mirco Reimer-Elster er kendt som USA- og Tysklandanalytiker på TV 2. Han er også radiovært, klummeskribent, forfatter og ph.d. i historie. Mød formandskandidaten i ny video her.

Mirco Reimer-Elster er født og opvokset i Slesvig by i Sydslesvig. 

Begge hans forældre var tyske og talte ikke dansk. 

Det var hans mor, der var enlig og kassedame, som sendte ham i Hiort Lorenzen-Skolens Børnehave og senere Hiort Lorenzen Skolen i Slesvig. 

Han tog sin studentereksamen på Duborg-Skolen i Flensborg i 2007 og havde herefter to sabbatår som lærer på Dybbøl Skolen i Sønderborg.

Han har læst historie på Københavns Universitet, er uddannet cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet og har netop færdiggjort sin ph.d. om Tyskland under Den Kolde Krig, som han tog på Europauniversitetet i Firenze. 

Han har også undervist på Grundtvigs Højskole samt været gæsteforsker og Henry Kissinger-Fellow ved Yale University. 

I sit arbejdsliv bruger han meget tid som USA- og Tysklandanalytiker hos TV2. Han er også radiovært på Radio 4-programmerne 'Genau' og 'Only in America', der handler om hhv. Tyskland og USA. Desuden er han fast klummeskribent i Jyllands-Posten, forfatter til samtalebogen 'Skønhed og skræk - to generationer på rejse i Tyskland' sammen med Ulla Terkelsen. 

Du kan også møde Mirco Reimer-Elster i interview fra magasinet Grænsen, oktober 2023, hvor han fortæller om sin oplevelse med at være sydslesviger i Danmark. 

“Det er noget, jeg har fået ørerne i maskinen for. Det er lidt ‘damned if you do, damned if you don’t’. Når man siger, man er tysker, bliver man spurgt: ‘Hvorfor taler du så godt dansk?’ Når man siger, man er sydslesviger, spørger folk: ‘Hvad er det?’  Sydslesviger er måske det mest retvisende. Eller: ‘Tysker og kommer fra det danske mindretal.’ Men det overrasker mig, hvor stor uvidenheden er i Danmark”, siger han i interviewet. 

Læs eller genlæs interviewet med Mirco Reimer-Elster her.

Valget til formand finder sted på Grænseforeningens Sendemandsmøde lørdag den 27. april. Sendemandsmødet er det samme som en generalforsamling. Fristen for at opstille kandidater er den 2. marts. Og her indstiller bestyrelsen for Grænseforeningen altså Mirco Reimer-Elster. Alle formandskandidater vil blive præsenteret i en video som ovenstående.