Et ark Dybbølmærker

Igen i år udsender Grænseforeningen et ark Dybbølmærker til alle Grænseforeningens medlemmer.

Grænseforeningen har solgt Dybbølmærker siden 1921.

Grænseforeningen har solgt Dybbølmærker siden 1921.

Foto: Grænseforeningen

Dybbølmærket forestiller Dybbøl Mølle i Sønderjylland, der er et af Danmarks væsentligste nationalsymboler. Dybbølmærket blev tegnet efter Genforeningen i 1920 af kunstnerægteparret Agnes Slott-Møller og Harald Slott-Møller på bestilling af Grænseforeningen. Dybbølmærket er tidligere blevet solgt i hele Danmark den 18. april, der er årsdagen for slaget ved Dybbøl i 1864. I dag udgør Dybbølmærket en del af Grænseforeningens logo sammen med sloganet ’For en åben danskhed’.

Arket med Dybbølmærker modtager du som medlem af Grænseforeningen også af en praktisk årsag: Bestemmelser i Ligningslovens paragraf 8A gør, at Grænseforeningen skal modtage mindst 100 gaver á mindst 200 kr. om året for at være fritaget for boafgift, når Grænseforeningen modtager arv.

Læs også nyhed: 159 år siden: Dybbøldagen markeres fortsat

Samtidig gives mulighed for, at Grænseforeningens medlemmer kan få skattefradrag for gaver. Det har stor betydning for Grænseforeningen arbejde at modtage et tilstrækkeligt antal gaver. Jeg håber, du vil være med til at støtte Grænseforeningens arbejde ved at indbetale 225 kr. De 200 kr. er din gave til Grænseforeningen, hvoraf din lokalforening får halvdelen. De 25 kr. er betaling for arket med Dybbølmærket. Du kan trække de 200 kr. fra i skat, hvis du oplyser os dit CPR-nummer.

Indbetalingen er naturligvis frivillig. Du kan betale via betalingsmodulet nedenfor og anvende MobilePay eller betalingskort. På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Peter Skov-Jakobsen, formand for Grænseforeningen