Tilbage til nyhedsliste

Årsmødeplakat afsløret: Frivillighed i fokus

18. januar 2023

Sydslesvigsk Forening (SSF) har præsenteret årets plakat for De danske Årsmøder, der er tegnet af Beate Haunstrup Thomsen.

Plakaten for De danske Årsmøder i Sydslesvig 2023 er tegnet af Beate Haunstrup Thomsen.

Plakaten for De danske Årsmøder i Sydslesvig 2023 er tegnet af Beate Haunstrup Thomsen.

Illustration: Beate Haunstrup Thomsen/Sydslesvigsk Forening

Plakaten for De danske Årsmøder i Sydslesvig er i år blevet fundet på anderledes vis. Årsmødearrangør Sydslesvigsk Forening (SSF) havde nemlig lagt opgaven i hænderne på sine medlemmer og udstedt en konkurrence med 500 euro som præmie.

Vinderen er blevet Beate Haunstrup Thomsen, der er opvokset i Sydslesvig, men i dag bor i Andorra. Det skriver SSF på sin hjemmeside.

”Jeg ville lave en enkel plakat med få elementer, men den skulle samtidig være elegant”, siger Beate Haunstrup Thomsen om sit værk til SSF.

Plakaten centrerer sig om årsmødemottoet ’frivillig – fordi jeg ikke kan lade være’ og er holdt på en hvid baggrund med tre elementer: et rødt Dannebrogsflag, blå slesvigske løver og to udstrakte hænder i gul som symbol på frivillighed. Farverne blå og gul symboliserer Sydslesvig. Desuden figurerer et ansigt og en blomsterkrans, der skal symbolisere samling, glæde og fest.

Beate Haunstrup Thomsen er født i Tønder, men voksede op som en del af det danske mindretal i byen Læk i det vestlige Sydslesvig. Hun har taget sin studentereksamen på Duborg-Skolen i Flensborg, hvorefter hun flyttede til Danmark for at uddanne sig. I dag bor hun i Andorra. Gennem hele livet har hun engageret sig i frivilligt arbejde.

Det er Sydslesvigsk Forenings årsmødeudvalg, der har udpeget vinderen af plakatkonkurrencen. I alt havde udvalget modtaget 11 bud på årets årsmødeplakat.

”Vi er virkelig overvældede over kvaliteten af forslagene”, siger udvalgets formand, Tim Frogier de Ponlevoy, til SSF’s hjemmeside.

De danske Årsmøder i Sydslesvig markerer det danske mindretals tilknytning til Danmark og Norden. Årsmøderne har fundet sted siden 1921 med undtagelse af årene under Anden Verdenskrig og coronaåret 2020. De danske Årsmøder 2023 finder sted den 9.-11. juni med arrangementer, optog og friluftsmøder i hele Sydslesvig.