Tilbage til nyhedsliste

Biskop Peter Skov-Jakobsen er valgt som ny formand for Grænseforeningen

17. oktober 2020

Biskop Peter Skov-Jakobsen, København, er ved Grænseforeningens Sendemandsmøde lørdag 17. oktober blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen. 

Biskop Peter Skov-Jakobsen, København, er valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Biskop Peter Skov-Jakobsen, København, er valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Foto: Thomas Tolstrup

Peter Skov-Jakobsen, der er biskop over Københavns Stift, er lørdag den 17. oktober blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen. Han efterfølger Jens Andresen, der har været formand siden 2016. Peter Skov-Jakobsen var eneste formandskandidat.

Valget fandt sted ved Grænseforeningens Sendemandsmøde i Vingsted Centret, Bredsten, ved Vejle.

I et portrætinterview i magasinet Grænsen, der netop er udkommet, siger Peter Skov-Jakobsen om valget:

”Jeg vil glæde mig til at møde det danske mindretal syd for grænsen og være med til at give mindretallet en fornemmelse af, at de er en berigelse for Danmark. Det danske mindretal kan lære os noget om, hvad det vil sige at leve med to kulturer og give os en forståelse af, hvad det tyske kan bidrage med”, siger han og fortsætter.

”Her i 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark synes jeg, det er vigtigt at lytte. Jeg vil som ny formand for Grænseforeningen bruge megen tid på at lytte til både mindretal og flertal på begge sider af grænsen og lære noget om alle nuancerne”, siger Peter Skov-Jakobsen.

Grænseforeningen fylder 100 år den 2. november, men festlighederne er på grund af coronarestriktioner udskudt til Grænseforeningens Sendemandsmøde næste år, der er planlagt til at finde sted 8.-9. maj 2021.

Læs det nye nummer af magasinet Grænsen, der har temaet "Grænseforeningen fylder 100 år", her

Læs Peter Skov-Jakobsens tale ved Grænseforeningens Sendemandsmøde her