Tilbage til nyhedsliste

Danmark sender 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen til Slesvig-Holsten

22. april 2021

Den danske regering har besluttet at stille 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen til rådighed for Slesvig-Holsten. Beslutningen glæder den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther (CDU).

Den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther (CDU), er taknemmelig for, at den danske regering har besluttet at stille 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen til rådighed for Slesvig-Holsten.

Den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther (CDU), er taknemmelig for, at den danske regering har besluttet at stille 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen til rådighed for Slesvig-Holsten.

Foto: Frank Peter

Sundhedsstyrelsen besluttede den 14. april at fortsætte vaccineudrulningen i Danmark uden covid-19-vaccinen Vaxzevria fra den svensk-engelske medicinalvirksomhed AstraZeneca. Nu sendes 55.000 doser af vaccinen til Slesvig-Holsten efter anmodning fra Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther (CDU). Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther, er taknemmelig for, at den danske regering har sagt ja til at hjælpe Slesvig-Holsten.

”Vi er meget glade og taknemmelig for, at vores naboland Danmark har sagt ja til at stille 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen, som for tiden ikke bruges, til rådighed for vores vaccinekampagne. Det viser den særlige forbindelse i grænseregionen, og på vegne af den slesvig-holstenske delstatsregering vil jeg gerne takke mange gange for dette tillidsfulde samarbejde”, udtaler Daniel Günther i en pressemeddelelse.

De 55.000 vaccinedoser er blevet stillet til rådighed som udlån, således at Slesvig-Holsten på et endnu ikke fastlagt tidspunkt skal sende samme antal doser af AstraZeneca-vaccinen tilbage til Danmark. De nærmere detaljer om udlånet vil nu blive diskuteret mellem Slesvig-Holsten og Statens Serum Institut.

Hvor AstraZeneca-vaccinen er taget ud af brug i Danmark, lyder anbefalingen i Tyskland, at vaccinen kan gives til alle borgere over 60 år, og bl.a. blev den tyske forbundskansler, Angela Merkel (CDU), i forrige uge vaccineret med AstraZeneca-vaccinen. Den danske beslutning skyldes, at der er fundet sammenhæng mellem covid-19-vaccinen fra AstraZeneca og sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og lavt antal blodplader.

Den danske regering har endnu ikke lagt sig fast på, hvad der skal ske med de øvrige indkøbte AstraZeneca-vacciner.