Tilbage til nyhedsliste

Dansk Folkeparti ønsker plan om højt pigtrådshegn ved grænsen

17. september 2020

”Dybt godnat, DF”, skriver Jørgen Møllekær i en leder i Flensborg Avis i dag til Dansk Folkepartis forslag om at lave en plan for at rejse et fire meter højt pigtrådshegn ved den dansk-tyske grænse

Kristian Thulesen Dahl, formand for Danske Folkeparti, ønsker en plan for et hegn langs den dansk-tyske grænse.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Danske Folkeparti, ønsker en plan for et hegn langs den dansk-tyske grænse.

Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, frygter en ny flygtninge- og migrantkrise og vil derfor have Forsvaret til at forberede sig på at skulle opføre et fire meter højt pigtrådshegn langs den dansk-tyske grænse. Det skriver Berlingske.

Kristian Thulesen Dahl frygter en gentagelse af flygtninge- og migrantkrisen i 2015-2016, hvor der i 2016 var 21.316 asylansøgere i Danmark.

”Vi så, hvor hurtigt det gik i 2015. Vi sagde til danskerne dengang – og det gjorde det politiske system generelt – at vi skulle ikke risikere at komme i en lignende situation igen”, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Ifølge Berlingske oplyste justitsminister Nick Hækkerup (S) sidste år i et svar til Folketinget, at der blev indkøbt materialer omkring årsskiftet 2015-16 til at kunne opstille et 33 kilometer pigtrådshegn. Genstandene blev dog gjort tilgængelige til andre formål, hvorfor ca. 90 procent af materialerne henstod i efteråret 2019.

Mads Fuglede, udlændinge- og integrationsordfører for Venstre, siger til Berlingske, at hans parti ikke har noget imod, at man udarbejder en plan for, hvordan et sådant hegn skal opføres som en del af en eventuel asylnødbremse. De Radikales udlændingeordfører, Andreas Steenberg, mener til gengæld, at en sådan plan ville være spild af tid og penge, og retsordfører for Socialdemokratiet, Jesper Bruus, siger til avisen, at en sådan plan ikke er nødvendig, da der er historisk få asylansøgere, som kommer til Danmark for tiden.

Chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis, skriver i en leder torsdag under overskriften ”Dybt godnat, DF”, at Dansk Folkepartis forslag om en plan for et grænsehegn ”er lige så himmelråbende, som Dansk Folkepartis paniske behov for bedre meningsmålinger” og slutter sin leder med at udtrykke et håb om en europæisk løsning på flygtninge- og asylkrisen:

”Næste uge fremlægger Ursula von der Leyen EU-Kommissionens bud på en ny asylpolitik. Forhåbentlig er der fortsat flertal i Danmark for at løse det her sammen”, skriver Jørgen Møllekær i Flensborg Avis.