Tilbage til nyhedsliste

Danskerne valfarter igen til julemarkeder i grænselandet

21. december 2022

Efter to år med coronapandemi besøger danskerne igen julemarkederne i grænselandet i stor stil. Det skriver Flensborg Avis.

Julemarkedet i Flensborg besøges igen af mange danskere. På Søndertorv står julemarkedets vartegn - den store julepyramide med Sankt Nikolaj Kirken i baggrunden.

Julemarkedet i Flensborg besøges igen af mange danskere. På Søndertorv står julemarkedets vartegn - den store julepyramide med Sankt Nikolaj Kirken i baggrunden.

Arkivfoto: Lars Salomonsen

For mange danskere er november og december måned lig med en tur over grænsen til et julemarked i grænselandet. To år med coronapandemi satte imidlertid en stopper for dette, men i år har danskerne igen besøgt grænselandets julemarkeder i stor stil. Det skriver Flensborg Avis.

”Vi er super tilfredse. Sidste år var det meget mere besværligt, og danskerne manglede totalt. Jeg havde dog allerede en god fornemmelse, siger Frank Dörksen, talsmand for stadeholderforbundet i Slesvig-Holsten og ejer af to boder på julemarkedet i Flensborg, til Flensborg Avis.

Julemarkedet i Flensborg er centreret omkring Søndertorv, hvor store mængder af træflis på jorden giver fornemmelsen af at gå på en skovbund. De rødmalede boder med hvide skodder er pyntet med gran og guirlander, og der sælges alt fra honninghjerter, grillede pølser og fiskesuppe til tøj, julekunst og selvfølgelig punsch og glühwein. Julemarkedets vartegn er som altid den store julepyramide i tre niveauer, der med sine mange lys tiltrækker opmærksomheden fra de forbipasserende julemarkedsgæster. Bagtæppet for julepyramiden er den gotiske Sankt Nikolaj Kirke, der blev opført i 1400-tallet.

Udover talsmanden Frank Dörksen har Flensborg Avis interviewet en række stadepladsholdere på julemarkedet i Flensborg. Alle beretter om en positiv oplevelse af årets julemarked – takket være de mange danskere.

”Vi er godt tilfredse”, siger stadepladsholder Sonja Winter til Flensborg Avis.

Julemarkedet strækker sig også til Holmen, Storegade, Skibbroen og Nørretorv. Her er der åbent helt frem til den 31. december, mens julemarkedet på Søndertorv slutter nu på fredag den 23. december.

Har du ikke haft mulighed for at besøge et julemarked i grænselandet i år? Så se video af julemarkedet i snevejr her: