Tilbage til nyhedsliste

Et fremmed feriebarn blev til en nær veninde

26. april 2018

Ida Gosch og Ninna Laasholdt er begge otte år. Selv om de bor på hver sin side af den dansk-tyske grænse er de bedste veninder. De to piger og deres familier har lært hinanden at kende gennem feriebarn.dk, som Dansk Skoleforening for Sydslesvig og Grænseforeningen står bag.

At de to er veninder, skyldes Ninnas mor, Pia Laasholdt. En dag så hun en lille annonce i Rødding Ugeavis, der efterlyste danske familier til feriebørn fra det danske mindretal i Sydslesvig. Hun blev nysgerrig og ringede til feriebarn.dk.

I Tønning syd for grænsen hørte Ida på sin mor, Kristin Gosch, der fortalte om dengang, hun som otteårig først gang kom til Danmark som feriebarn, og Ida fik lyst til at blive feriebarn.

”Vi er en del af det danske mindretal, og det vigtigt at kunne sproget og at lære den danske kultur at kende”, siger Kristin Gorsch.

Ida er en af de omkring 100 sydslesvigske børn, der hvert år kommer til på sommerferie i Danmark. Ofte planlægger familierne også, at børnene, sådan som Ida og Ninna har gjort, ses på andre tider af året. Der er også mulighed for at komme på elevudveksling fra 4. klasse og opefter mellem 5. og 23. november i år.

Der er brug for flere danske familier, der vil være værter for sydslesvigske feriebørn. Læs mere på www.feriebarn.dk.

Læs hele reportagen om Ida og Ninna, der blev nære veninder på tværs af grænsen, i det seneste nummer af magasinet Grænsen.