Tilbage til nyhedsliste

Europæisk asylpolitik er nødvendig

4. februar 2016

Den aktuelle flygtningekrise kræver en fælles europæisk asylpolitik, og de åbne grænser i EU skal bevares. Sådan lyder det i en erklæring, som de to mindretalspartier, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) og Slesvigsk Parti (SP), i fællesskab vil fremlægge på en kongres for det europæiske parti, Den Europæiske Fri Alliance (EFA), i marts.

Det skriver SSW og SP onsdag i en fælles pressemeddelelse, hvori de udtrykker bekymring for, at flere af EU's medlemslande har indført midlertidig grænsekontrol for at bremse op for tilvandringen af flygtninge.

”I lyset af, at vi befinder os i den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig med mange millioner mennesker på flugt, giver det ikke mening, at hvert land opstiller sine egne regler for at håndtere flygtningene”, siger SSWs formand, Flemming Meyer, i pressemeddelelsen.

Bekymring for permanent grænsekontrol

Særligt bekymrede er SSW og SP for, om den nuværende, midlertidige grænsekontrol på sigt kan blive permanent.

De åbne grænser har specielt i Europas grænseregioner styrket det kulturelle og økonomiske samarbejde, og dette ”vil blive sat i fare, hvis permanent grænsekontrol genindføres”, lyder det i pressemeddelelsen fra SPs formand, Carsten Leht Smidt.

De to mindretalspartiers udmelding kommer umiddelbart efter, at den danske regering tirsdag valgte at forlænge den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse frem til den 23. februar.

Regeringens beslutning blev af Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg (V), fulgt op med en bemærkning i Jyllands-Posten om, at ”vi kan komme til at have en grænsekontrol i en længere periode”.