Tilbage til nyhedsliste

Foreningen Norden overtager nordisk formidlingsarbejde i Sydslesvig

13. december 2021

Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) har sikret en fordobling af Slesvig-Holstens tilskud til Foreningen Norden, der vil videreføre det nordiske formidlingsarbejde i Sydslesvig, når informationskontoret Nordisk Info lukker ved udgangen af 2021.

Foreningen Norden i Sydslesvig modtager fremover 20.000 euro pr. år fra den slesvig-holstenske delstat.

Foreningen Norden i Sydslesvig modtager fremover 20.000 euro pr. år fra den slesvig-holstenske delstat.

Foto: Wikimedia Commons

Når informationskontoret Nordisk Info Sønderjylland/Sydslesvig i Flensborg lukker ved udgangen af 2021 på grund af besparelser, vil Foreningen Norden i Sydslesvig videreføre dets formidlingsarbejde.

Delstaten Slesvig-Holsten bakker dette forehavende op og har fordoblet sit tilskud til Foreningen Norden i Sydslesvig til i alt 20.000 euro pr. år. Det sker efter et budgetforslag fra Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), der blev godkendt af Slesvig-Holstens finansudvalg torsdag den 9. december. De nye midler på 10.000 euro har tidligere været øremærket Nordisk Info.

Jette Waldinger-Thiering, der er kultur- og europapolitisk talskvinde for SSW i den slesvig-holstenske landdag, understreger i en pressemeddelelse vigtigheden af det nordisk formidlingsarbejde i Sydslesvig.

"At Nordisk Info må dreje nøglen om i Flensborg, er særdeles sørgeligt. I de skandinaviske lande vil informations- og netværksarbejdet sikkert også fungere udmærket i bibliotekernes regi. Men her i Flensborg medfører lukningen, at en vigtig forbindelse mellem Sydslesvig og Norden bliver kappet", siger Jette Waldinger-Thiering i pressemeddelelsen, hvor hun også udtrykker glæde over, at Foreningen Norden Sydslesvig vil videreføre det nordiske formidlingsarbejde.

Anke Spoorendonk, der er formand for Foreningen Norden Sydslesvig, siger til Flensborg Avis, at hun er taknemmelig for bevillingen.

”Det betyder, at vi i samarbejde med Dansk Centralbibliotek og gerne andre organisationer kan gennemføre en række projekter, hvor flertals- og mindretalsbefolkning kan få viden om kultur- og samfundsforhold i Norden”, siger Anke Spoorendonk til Flensborg Avis.

Nordisk Info Sønderjylland/Sydslesvig har haft kontor i Flensborg siden 1997, men lukker nu ved årets udgang, da Folketingets Sydslesvigudvalg har trukket sin økonomiske støtte til informationskontoret. Sydslesvigudvalget har de seneste år finansieret mere end 60 procent af kontorets drift.

Foreningen Norden Sydslesvig har eksisteret siden 1964. Det var bl.a. den nu afdøde Christian Karstoft, tidligere provst i Sydslesvig, der var en af de bærende kræfter i at få etableret en lokalafdeling af Foreningen Norden syd for den dansk-tyske grænse.