Tilbage til nyhedsliste

Formand for det tyske mindretal kritiseres af Dansk Folkeparti

22. februar 2019

Hinrich Jürgensen, der er formand for det tyske mindretals organisation, Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), i Sønderjylland, kritiseres i disse dage voldsomt af Dansk Folkeparti, efter at han har delt et Facebook-opslag, der forbinder Dansk Folkeparti med nazismen. Ejler Schütt, der formand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Aabenraa, er gået så vidt som at kræve Hinrich Jürgensens afgang.

Kravet om Hinrich Jürgensens afgang afvises dog blankt af det tyske mindretals bagland, hvor der er bred opbakning til Hinrich Jürgensen ifølge Der Nordschleswiger. Også Dansk Folkeparti på Christiansborg lægger afstand til kravet.

”Det er ene og alene Ejlers holdning”, siger Jan Rytkjær Callesen, der er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, til Der Nordschleswiger.

Kritikken af Hinrich Jürgensen har sit udspring i, at Hinrich Jürgensen den 6. februar delte et opslag fra gruppen ”Nej tak til nazisme” på Facebook. I opslaget står der: ”Har Dansk Folkeparti husket at takke Hermann Göring?”. Opslaget, som Hinrich Jürgensen efterfølgende har fjernet, beklaget og undskyldt, fik Peter Kofod Poulsen, der er retsordfører for Dansk Folkeparti, til at aflyse sin deltagelse i et debatmøde med det tyske mindretal.

Peter Kofod har forståelse for, at Ejler Schütt kræver Hinrich Jürgensens afgang.

”Det er godt, at de lokale markerer sig i denne sag, for det er en vigtig sag. Jeg mangler i den grad reaktioner fra mindretallet. Den larmende tavshed undrer mig. Hvorfor er der ingen i mindretallet, der har holdninger til dette?”, spørger Peter Kofod i Berlingske.

Ifølge Harro Hallmann, der er kommunikationschef i BDN er der endnu ikke taget stilling til, om der skal gøre mere ved sagen.

”Hinrich har flere gange sagt undskyld. Men vi vil behandle emnet på vores kommende bestyrelsesmøde”, siger Harro Hallmann til Der Nordschleswiger.