Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen inviterer 120 sydslesvigere til fest i Danmark

3. juni 2021

Grænseforeningen fejrer sit 100-års jubilæum ved at invitere 120 medlemmer af det danske mindretal i Sydslesvig med til Grænseforeningens Sendemandsmøde 4.-5. september

Sigurd Barrett giver koncert ved Grænseforeningens Sendemandsmøde 2021

Sigurd Barrett spiller ved Grænseforeningens Sendemandsmøde 2021

Fotos: Thomas Tolstrup

Grænseforeningen, der fejrer sit 100-års jubilæum med et års forsinkelse på Grænseforeningens Sendemandsmøde den 4. og 5. september i Bredsten, Vejle, har valgt at udvide gæstelisten til at omfatte 120 medlemmer af det danske mindretal i Sydslesvig, der inviteres gratis med til fest.

Dermed ønsker Grænseforeningen at markere, at man snart igen kan mødes på tværs af den dansk-tyske grænse uden begrænsninger, efter at corona-situationen er forbedret i både Danmark og Tyskland.

”Vi er glade for at kunne invitere det danske mindretal, der jo også havde 100-års jubilæum sidste år, til Danmark. Vi glæder os meget til at mødes fysisk efter den lange tid, hvor mødet på tværs af den dansk-tyske grænse har været nærmest umuligt. Samtidig ønsker vi og de sydslesvigske foreninger at genetablere flest mulige kontakter og venskabsforbindelser hen over grænsen. Vi håber, at mange sydslesvigere vil tage imod invitationen”, siger generalsekretær Knud-Erik Therkelsen, Grænseforeningen.

Grænseforeningens Sendemandsmøde finder sted på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten ved Vejle. Der vil være fællessang, foredrag, samtalesaloner og meget mere om lørdagen. Lørdag aften vil der være festmiddag med festtaler og koncert med Sigurd Barrett. Om søndagen vil der være et særskilt program for sydslesvigerne, mens Grænseforeningens officielle Sendemandsmøde afholdes.

Grænseforeningen vil i næste uge distribuere invitationer i Sydslesvig via de sydslesvigske foreninger, der tager imod tilmelding til Grænseforeningens Sendemandsmøde, ligesom der vil blive sørget for gratis bustransport fra flere forskellige destinationer i Sydslesvig og retur.

Læs invitation til det danske mindretal her.

Som sydslesviger kan du tilmelde dig Grænseforeningens Sendemandsmøde 2021 her.