Tilbage til nyhedsliste

Grænsens sommerguide til Sydslesvig

13. juli 2018

Træt af 12-timers køreture, kedelige motorvejshoteller og kø-kaos ved Hamborg? Så træd på bremsen lige efter grænsen og nyd en perlerække af oplevelser for alle medlemmer af familien. Grænsen guider til fem kendte og mindre kendte oplevelser i Sydslesvigs sommerland.

Damptog og smuk natur

Tag på en rejse tilbage i tiden med damptog gennem den smukke natur fra Kappel til Sønder Brarup. Veteranbanen blev etableret i 1979 og har en imponerende samling af skandinaviske vogne og lokomotiver. Kører man retur til Kappel får man en times pause i den hyggelige by Sønder Brarup, hvor man kan besøge kirken, bronzealdergravhøjen Kummerhy og spise frokost. Togene kører lørdage og søndage om sommeren. Læs mere om afgangstider og priser på Angler Dampjernbanes hjemmeside.

www.angelner-dampfeisenbahn.de

Romantik på stranden

Hvem kunne ikke drømme om at sove på stranden under stjernehimlen til lyden af bølgeskvulp? Den drøm kan blive til virkelighed i Slesvig-Holsten. Her venter den klassiske, stribede Slesvig-Holsten strandstol, der har fået en opgradering. Madrassen er 140 cm bred og 230 cm lang, så der er plads til to voksne. Sovestrandkurven har desuden en indbygget, vejrbestandig presenning med vinduer, så man kan beskytte sig mod evt. regn og blæst. Sovestrandstolene vandt den tyske turismepris og publikumsprisen 2016. Læs om placering og booking på hjemmesiden.
https://www.sh-tourismus.de/da/ferieverdener/sov-paa-stranden

Spis lammekoteletter på en hallig

Hamborg Hallig er en ø i Vadehavet, hvor der er gode strande og et rigt fugleliv. Fra Sönke-Nissen-Koog er der en dæmning ud til den lille ø. På den lokale kro, Hallig-Krog, kan man nyde en kotelet af lokale Hallig-lam røget på digegræs. Vil man undgå vejafgiften kan man parkere bilen og gå eller leje en cykel ved diget i informationscentret Amsinck-Haus. En hallig er en uinddæmmet småø i Vadehavet. Hamborg Hallig er en tidligere hallig, men har bevaret navnet.

http://www.hallig-krog.de/

Læs om flere idéer til sommerferien i Sydslesvig i Magasinet Grænsen her